Mladi Ante Palaversa dok je još igrao u u Dalmatincu, na igralištu smještenom tristotinjak metara od Poljuda
 privatna arhiva
ON JEDNOSTAVNO MORA IGRATI

TAKVOG IGRAČA JOŠ NIJE BILO NA POLJUDU - 'TAKSIMETAR' POČINJE ODBROJAVATI Njegov svaki nastup za Hajduk od sada je težak nestvarnih - 40.000 eura!

Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 10. veljača 2019. 00:23

U nedjeljnom ogledu s Lokomotivom, u momčad Hajduka se vraća Ante Palaversa i počinje odbrojavanje njegova taksimetra. Naime, računa se da je svaki budući nastup Palaverse u Hajdukovu dresu težak cca - 40.000 eura, najavljuje Slobodna Dalmacija.

Ne može se Hajduk šaliti pa sad Palaversu ne stavljati u momčad. Odnosno, može se šaliti, ali isplati li se to? Jer, Hajduk je plaćen da Palaversu kali i iskali za račun Manchester Cityja. I zbog toga je dodatno plaćen. Hajduk.

Svojedobno su u Poljudu uskraćivali pravo Marinu Tomasovu da ima zajamčen broj nastupa, odnosno da će biti plaćen toliko i toliko ako bude igrao najmanje 70 posto utakmica. Takav pristup ugovoru procijenjen je neprikladnim, pa se (i) zbog tog nesporazuma Tomasov povukao iz Hajduka...

Nije ista situacija, ali sad je Hajduk motiviran da svoga Palaversu obavezno stavlja u sastav jer to - uvjetuje Manchester City! I plaća nastupe. Bonus na raspon od godinu i pol dana je oko 1,2 milijuna eura, ali to tek treba zaslužiti i Palaversu stavljati da igra.

Naravno, Palaversa to zaslužuje, zbog toga su ga i zadržali, ali sad iza sebe ujedno ima i čvrsto zaleđe - engleskog ugovora!

Split, 081218.
Stadion Poljud.
Nogometna utakmica 17. kola MAXtv Prve HNL, Hajduk - Istra 1961.
Na fotografiji: Ante Palaversa.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Tom Dubravec / CROPIX

Kako god, brojčanik, taksimetar, blagajna od sutra počinje obračunavati - Palaversa bonus, piše Slobodna.

Linker
25. travanj 2024 17:48