Harry Trump Getty Images
LOŠA NAJAVA ZA VATRENOG

TALIJANI PRVI OBJAVILI VIJEST O SPEKTAKULARNOM TRANSFERU Slavni Bosanac rekao 'DA' i doveo Ivana Rakitića u nemoguću poziciju!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. svibanj 2020. 11:04

Miralem Pjanić već neko vrijeme spominje se u kontekstu mogućeg transfera u Barcelonu. Navodno je BIH reprezentativac rekao "da", pristao je napustiti Juventus, no u velikoj razmjeni čini se da će biti određenih problema...

Naime, kako piše Gazzetta u svom "Premium" izdanju, Juventus želi angažirati Arthura (Melo) u svojim redovima, no Barcelona ne pristaje na tu ideju. Katalonski div spreman je u razmjenu uključiti Ivana Rakitića, koji nije u najboljim odnosima s vodstvom kluba još od 2018. godine kad nije izvojevao povišicu nakon što je igrao finale na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Unatoč svemu, Rakitić je više puta naglašavao kako želi ostati u Barceloni, kako je to njegov klub te da na Nou Campu želi završiti karijeru.

Napoli's Italian forward Lorenzo Insigne (L) vies for the ball with Barcelona's Croatian midfielder Ivan Rakitic (C) and Barcelona's Chilean midfielder Arturo Vidal (R) during the UEFA Champions League round of 16 first-leg football match between SSC Napoli and FC Barcelona at the San Paolo Stadium in Naples on February 25, 2020. (Photo by CARLO HERMANN / AFP)
CARLO HERMANN AFP

Druga opcija za Barcelonu je Arturo Vidal, 32-godišnji Čileanac koji je već dvije sezone u redovima katalonskog kluba. Čileanac je već igrao za Juve s kojim je osvojio četiri Scudetta, Kup Italije i dva Superkupa te zemlje.

Barca se ne želi odreći usluiga 23-godišnjeg Brazilca, a koji igra sve značajniju ulogu. No svjesni su i u Juventusu potentnosti tog mladog igrača i čini se da će se još neko vrijeme - pregovarati.

Dino Panato/Getty Images
Dino Panato Getty Images

No talijanski mediji zaključuju da je prvi potez već napravljen, Pjanić je pristao na transfer, a detalji oko razmjene će se već usuglasiti, dodaju...

Ivan Rakitić prema pisanjima španjolskih medija najradije bi ostao vezan uz Pirinejski poluotok, zato je inzistirao na transferu prema Sevilli (ako već mora negdje ići) gdje je već igrao, no njegov bivši klub ne može skupiti 15-20 milijuna eura trenutačno.

Rakitić i Vidal, evidentno je, dobit će malo prostorakod Quiquea Setiena i klub je spreman da se riješi obojice ovog ljeta, a sada bi mogli da postanu dio tranfera u kojem bi Pjanić konačno stigao do Barcelone, jer o toj opciji govori se već dosta vremena...

Linker
24. travanj 2024 14:32