Foto: Damir Krajac / CROPIX
ODLAZAK LJUBIMCA NAVIJAČA

TAMO VEĆ IGRA JEDAN HRVATSKI REPREZENTATIVAC, U UŽASNOJ SU SITUACIJI, ŽELE IZAĆI IZ KRIZE Omiljeni lik ide u Englesku, Dinamo ga pušta besplatno!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 04. siječanj 2020. 13:16

Luton Town, klub iz Championshipa, zainteresiran je dovođenje Izeta Hajrovića! Radi se o klubu u kojem brani hrvatski reprezentativac Simon Sluga, a koji je ovog trenutka u velikoj krizi. Nalazi se na posljednjem mjestu ljestvice, traži mogućnost da se spasi iz užasne situacije, pa želi dovesti neke igrače koji bi u tome mogli pomoći.

Jedan od njih je bosansko-hercegovački reprezentativac koji je ove sezone imao istu sudbinu kao i Luton Town, našao se u krizi. Prošle sezone je briljirao u Dinamovu dresu, u povijesnoj sezoni kad su Modri nakon 49 godina osigurali europsko proljeće, bio je najbolji europski strijelac Modrih s šest postignutih pogodaka, bio je ispred Oršića, Olma, Petkovića, Gavranovića...

Igrao je Hajro sjajno i svi smo mislili da će njegov put u plavom domu biti još samo bolji i uspješniji. Konačno, prošlog ljeta je aktivirana klauzula po kojoj Hajrović ostaje u Dinamu do prosinca 2021. godine. Toliko su svi u Dinamu bili zadovoljni Izetovim igrama. Ne samo to, Hajrović je i vrlo omiljen lik u svlačionici, uvijek spreman za šale i pošalice.

Međutim, ove sezone mu nije krenulo ni približno dobro kao prošle. Točnije, Hajro je jednostavno - “nestao”! Bilo je tu i ozljede, ali ipak, kao da više nije bio isti igrač. Pomalo nevjerojatno djeluje podatak da ove sezone nije zabio niti jedan pogodak niti u u Europi, niti u HNL-u!? Nastupio je ukupno na 18 utakmica, što domaćih, što europskih, a ubilježio tek jednu, jedinu asistenciju. A prošle godine je bušio mreže Hapoela Beer Sheve, Young Boysa, Fenerbahčea, Anderlechta....

Samo devet minuta

Ne samo to, u skupini Lige prvaka, Hajrović je odigrao tek mizernih devet minuta protiv Manchester Cityja u onoj posljednjoj maksimirskoj utakmici u kojoj su Modri poraženi s 1:4. Protiv Atalante u Zagrebu te Šahtara u Harkivu ostao je na klupi za pričuve, a u ostalim utakmicama čak nije bio ni u konkurenciji za utakmicu. Dakle, bila je to definitivno sezona za zaborav, ali kako to obično biva u nepredvidljivom životu, bivši izbornik BIH Robert Prosinečki pozvao ga je pod nacionalni stijeg. Kad je bio u sjajnoj formi, nije bio pozivan...

Hajrović je trenutačno na zimskom odmoru, javio se na naš poziv, ali je kazao. - Sada ne dajem intervjue, hvala na razumijevanju.

Potpuno ga razumijemo, teško mu je u ovom trenutku govoriti o bilo čemu. Realno, u Dinamu se do ljeta sigurno neće naigrati, Modri nakon ispadanja iz Europe imaju samo HNL, manje je utakmica, a vjerojatno ga ni Bjelica neće koristiti više nego što je to činio dosad. Zato bi neki inozemni transfer bio sasvim dobra opcija za Hajrovića. Možda baš u Luton Townu revitalizira karijeru.

Ono što smo načuli jest činjenica da bi ga Dinamo pustio - bez odštete! Naravno, ne zbog toga što su u plavom domu svi puni empatije i što vole humanitarni rad, već zbog toga što Hajrovićeva godišnja plaća, prema dostupnim izvorima, iznosi 700 tisuća eura! Dakle, odlaskom Hajrovića Modri bi se riješili velikog financijskog tereta. Zato uopće nije iznenađujuće da bi ga pustili bez odštetnog zahtjeva. S druge strane, bilo bi to dobro i za Hajrovića, jer bi onda svakako u drugom klubu, sad se trenutačno radi o Lutonu, imao veću plaću. Znači, odlazak Hajrovića bila na neki način “win-win” situacija, dobro bi prošao Dinamo, dobro i Hajrović.

Ipak, treba vidjeti hoće li doći i službena ponuda Luton Towna, naši izvori tvrde da je to pitanje dana. No zasad je sigurno da se Hajrović pojavljuje prvog dana priprema, 7. siječnja.

Linker
24. travanj 2024 13:34