Nikola Vlašić
 Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images / Getty Images
JOŠKO VLAŠIĆ OTKRIVA

TATA VLAŠIĆ OTKRIO ŠTO SE SVE DOGAĐALO U POZADINI VELIKOG TRANSFERA NIKOLE VLAŠIĆA 'Ponosan sam i podržavam njegovu odluku'

Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 25. lipanj 2019. 19:34

Navijači CSKA s oduševljenjem su dočekali vijest da je njihov klub otkupio ugovor Nikole Vlašića (21) od Evertona. U Rusiji nitko ne dvoji da će se tih 16 milijuna eura brzo ‘oploditi’ i da će CSKA na puno načina profitirati s mladim hrvatskim veznjakom u momčadi.

Stoga ruski mediji zadnjih dana Vlašiću posvećuju veliki prostor, a neki su prenijeli i razmišljanja Joška Vlašića, Nikolinog oca i trenera, čovjeka koji ima golemi utjecaj u nogometnom životu zvijezde CSKA.

Nikolin izbor

Kada je Nikola u svibnju napustio Moskvu, svi su mislili da odlazi zauvijek. Jeste li pretpostavljali da ipak može ostati u klubu?

- Sve su opcije bile na stolu. Naravno, i ostanak u CSKA.

Split, 050917.
Josko Vlasic, bivsi desetobojac.
Foto: Ante Cizmic / CROPIX
Foto: Ante Cizmic / CROPIX / CROPIX

S kojim mislima je Nikola napustio Moskvu na kraju sezone?

- Imao je ozbiljnu ozljedu. I želio je što prije vratiti kući kako bi riješio taj problem.

Nikola je uvijek govorio da doista želi ostati u CSKA. Održao je svoju riječ potvrdivši i kakav je čovjek. Je li ta ispravnost koju ima u sebi jedna od njegovih glavnih osobina?

- Iako je Nikola još uvijek vrlo mlad, ima izraženu osobnost i jasan pozitivni vrijednosni sustav, a u svojoj je obitelji odgajan tako da ga se poštuje i da on poštuje druge. Nikola je lider i pobjednik, a to su osobine koje dolazi s genima i odgojem, talentom, ali i spremnošću na naporan rad.

Sigurno je mnogo razgovarao s vama o svojoj budućnosti. Što ste mu rekli? Je li ostanak u Moskvi dobar izbor?

- Razgovarali smo o tome, ali na kraju je to bio njegov izbor. Podržao sam ga.

Kako je Nikola proveo posljednjih mjesec i pol dana? Je li mu bilo teško jer nije znao svoju nogometnu budućnost?

- Tijekom posljednjih mjesec i pol dana u njegovu životu postojale su dvije teme: Pod jedan, kako izliječiti ozljedu i istovremeno napraviti najbolje pripreme za U-21 Europsko prvenstvo u Italiji i San Marinu. Pod dva, riješiti pitanje novog kluba. Za prvu situaciju radio je teške terapije i treninge po osam sati dnevno. Za drugu situaciju bio je u stalnom kontaktu s menadžerom Tončijem Martićem.

REUTERS/Maxim Shemetov
REUTERS

Bit će još bolji

Vi ste bili vrlo zabrinuti?

- Da, bio sam. Neki su liječnici željeli staviti nogu u gips četiri tjedna, ali mi smo izabrali neki drugi način. Prije nekoliko godina počeli smo surađivati ​​s jednim izvrsnim fizioterapeutom, tako da u njega imamo puno povjerenje. S druge strane napravio sam poseban program rada za Nikolin što brži oporavak, a istovremeno i za dizanje nogometne forme. Već 24 sata nakon što je stigao u Split mogao je normalno hodati, a nakon 10 dana mogao je trčati velikim intenzitetom.

Jeste li ponosni što se Nikola na duže vrijeme preselio u CSKA?

- Ponosan sam na to i apsolutno podržavam njegovu odluku da ostane u CSKA.

Jeste li povrijeđeni što je Nikola nije dobio veću priliku u Evertonu?

- To je Evertonov problem, ne moj. Ponekad se dogodi da neke stvari odu u pogrešnom smjeru, bez nečije krivnje.

Što je, po vašem mišljenju, potaknulo Nikolu da izabere CSKA, a ne da ostane u Engleskoj?

- Trener Gončarenko želi Nikolu i ima veliko povjerenje u njega. Gončarenko je izvrstan trener i dobra osoba. CSKA je sjajan klub i ima sjajne fanove, a Moskva je prekrasan grad. CSKA ima mladu momčad koja može napredovati i želi uzeti neke naslove. Ruska liga je vrlo jaka. Lideri CSKA pokazali su velike pregovaračke i poslovne vještine. Nikola će sigurno poboljšati svoje nogometne vještine igrajući za CSKA i bit će još bolji nogometaš. Na koncu, nogometna infrastruktura u Rusiji je jako dobra, a Rusija je uredna i sigurna zemlja.

Zašto Nikola toliko voli Gončarenka? Što je posebno u njemu?

- Gončarenko je trebao samo tri treninga da vidi kakav je igrač došao u njegov klub. To je njegov dar, a obojica imaju povjerenje jedan u drugoga i poštuju se. Rekao sam već i da je k tome odličan trener.

Sada kada se sve dogodilo, što možete reći navijačima CSKA?

- Nikola će biti još bolji igrač koji je sposoban poboljšati svakog svog suigrača. Vjerujem da ćemo zajedno uživati ​​u otkrivanju novih Nikolinih mogućnosti.

Linker
25. travanj 2024 20:52