Dennis Grombkowski/Getty Images
OSVRT NA EURO I KOLEGU

TIN JEDVAJ UVJEREN U USPJEH SVOG SUIGRAČA 'Pjaca bi na Apeninima imao veliku karijeru'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 07. srpanj 2016. 10:28

Kao i većina hrvatskih reprezentativaca, Tin Jedvaj je na odmoru. Na pripreme Bayera iz Leverkusena mora se javiti 22. srpnja, tako da će se moći dobro odmoriti pred početak nove bundesligaške sezone. Jesu li mu se slegli dojmovi nakon što su Vatreni stigli kući?


- Jesu, jesu... Naravno da je moglo bolje, ali što ćemo sad? Možemo žaliti zbog zle sreće. Bili smo dobri, igrali smo dobro, na kraju je sve bilo pitanje sreće i nesreće. Mi smo izvukli nesreću...
Portugal vas vjerojatno još uvijek proganja?
- Ma da, naravno da je ta utakmica još uvijek u mislima. Međutim, nema tu plakanja, tako se poklopilo. Treba gledati na ono što dolazi, na kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Život ide dalje.
Tin je igrao na onoj utakmici sa Španjolskom u kojoj su Vatreni stigli do sjajne pobjede, velikog trijumfa.
- Mislim da je bili OK, ali, naravno, držim da je moglo biti i bolje. Nadam se da ću ubuduće dobivati sve više šansi u reprezentativnom dresu.

Dali sve od sebe

Mnogo je polemika kad se radi o nastupu reprezentacije na Euru. Velika većina se slaže da je Hrvatska izgledala jako dobro, ali ipak smo ispali u osmini finala. Uspjeh ili neuspjeh?
- Uspjeh je svakako što smo zaista igrali na visokoj razini. Na to svi skupa moramo biti ponosni. Sve je bilo odlično, od naše igre do prekrasne atmosfere u reprezentaciji. Naravno, kad se ispadne u osmini finala, teško je kazati da li je to rezultatski uspjeh ili neuspjeh. Ne znam što bi to bilo kad se radi o konačnom rezultatu. Sretni smo što smo Hrvatsku tako dobro prezentirali, a s druge strane smo razočarani što smo otišli kući. Držim da smo dali sve od sebe, da smo pokazali kvalitetu, ali, eto, ponekad to nije dovoljno da se ostvari rezultat koji će se pamtiti.

Daleko je Rusija

Veli da se nakon odmora sprema za početak Bundeslige.
- Od sezone očekujem, kako ja, tako i svi u klubu, da bude dobra, kako u Bundesligi, tako i u Ligi prvaka. Želimo napraviti više nego prošle sezone. Od kada sam u Bayeru, svake sezone bivamo sve bolji i bolji. Ove sezone koja slijedi želimo napraviti još veći iskorak. U Europi i u Bundesligi. Napravili smo nekoliko promjena, doveli smo nekoliko igrača, nekoliko ih je otišlo. Uskoro ćemo vidjeti kako će sve funkcionirati.
Vaše mjesto u momčadi trebalo bi biti sigurno, zar ne?
- Ja sam zadovoljan svojim statusom, trener vjeruje u mene, daje mi prilike.
Prošle sezone mijenjali ste pozicije, malo ste igrali na stoperskoj, malo na mjestu desnog braniča?
- U klubu baš i nemamo prirodnog desnog beka, pa sam igrao na toj poziciji. Meni je zapravo svejedno, ali radije bih igrao na poziciji stopera.
Na pitanje je li zadovoljan kako mu se razvijala karijera nakon što je otišao iz Dinama, veli:
- Sve je onako kako treba biti. Jesam li očekivao više? Ne... Baš se karijera dobro razvija. O onome što je bilo u Romi nema smisla više govoriti, o tome sam pričao sto puta. Sad igram u Bundesligi, u velikom klubu, član sam hrvatske reprezentacije, sve je ispalo super, ništa ne bih mijenjao!
Kad se radi o reprezentaciji, vi ste nasljednik Ćorluke, Vide, Schilfdenfelda…
- Na nama mlađima je da jednog dana nastavimo tamo gdje su stali ovi naši izvrsni stariji reprezentativci. Čekamo i spremni smo.
Očekujete li da biste na SP-u 2018. godine, ako se Hrvatska tamo plasira, mogli igrati u udarnih jedanaest?
- Daleko je SP, preuranjeno je razmišljati o tome. Samo neka sve ide svojim tijekom u klubu, a kad dođe vrijeme, onda ćemo o tome.


Bez savjeta

Vaš reprezentativni kolega Marko Pjaca je pred velikim transferom, vjerojatno u Italiju. Vi ste bili tamo, je li Serie A dobar izbor za njega?
- Nismo isti tipovi igrača, ja sam obrambeni, Marko je napadač. Nisam ja taj koji bi mu mogao dati neki savjet. Neka sam dobro razmisli, osobno držim da bi mogao napraviti sjajnu karijeru u Italiji, želim mu svu sreću! - zaključio je Tin Jedvaj.

Jednom dinamovac, uvijek dinamovac

Veli da prati sve što se događa u Dinamu, jednom dinamovac - uvijek dinamovac.
- Naravno da pratim, došao je novi trener Zlatko Kranjčar, spremaju se za Vardar, piše se dosta o nekim transferima... Samo je bitno da svi ti plavi dečki ne razmišljaju o transferima, da ostanu čvrsto na zemlji, da treniraju najbolje što mogu i opet se plasiraju u Ligu prvaka.

Linker
18. travanj 2024 09:35