Gabriele Maltinti/Getty Images / Getty Images
LUDA EPIZODA REKORDNOG TRANSFERA

TKO BI U HRVATSKOJ IZDRŽAO OVAKAV PRITISAK NOVCA? Kalinić je sve bliže transferu života! Kinezi na šokantan zahtjev odgovorili - kešom!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. siječanj 2017. 19:36

'Tianjin Quianjian bi želio popust za Nikolu Kalinića, ali Della Valle neće na to pristati', tim riječima Gazzetta dello Sport započinje tekst pod naslovom 'Kalinić bliže Kini, ali morat će se aktivirati klauzula od 50 milijuna eura'.

Iako je Fiorentinin trener Paulo Sousa u utorak demantirao medijske napise o Kalinićevom odlasku, Gazzetta dello Sport tvrdi kako je transfer sve bliže realizacije, unatoč astronomskom odštetnom zahtjevu.

"Kina je sve bliže. Pritisak Tianjina Quanjiana Fabija Cannavara na Nikolu Kalinića i Fiorentinu sve je jači. Toliki je da na kraju igrač i klub možda neće moći odoljeti. Kineski klub je Kaliniću ponudio 40 milijuna eura u sljedeće četiri godine, ali još nisu zadovoljeni zahtjevi Viola koji traže odštetu od 50 milijuna eura. To je svota koju Tianjin Quanjian nije još zadovoljio, a Fiorentina ne želi dati popuste. U Kini vlada veliki optimizam vezano uz transfer, dok iz Fiorentine nema komentara", stoji u tekstu Gazzette dello Sport.

Prema medijskim napisima, Tianjin Quanjian spreman ponuditi 45 milijuna eura za Kalinića, dakle traži popust od pet milijuna (na 50) zbog činjenice da će cijelu odštetu doslovno odjednom - iskeširati. Takva praksa nije česta u Europi, a pogotovo u Italiji i za očekivati je da će do dogovora na kraju ipak doći.

Linker
21. travanj 2024 19:11