REUTERS
PIŠU TALIJANSKI MEDIJI

TKO ĆE PREUZETI KLUPU JUVENTUSA? TALIJANI U UTRCI ZA TRENERA VIDE DVA FAVORITA Ronaldo gura ime koje bi najglasnije odjeknulo!?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. svibanj 2019. 19:58

U Torinu je primarni zadatak ovih dana pronaći zamjenu za Massimiliana Allegrija, talijanskog stručnjaka koji je dobio otkaz u Juventusu i to svega mjesec dana nakon što je 'Staroj dami' osigurao i peti uzastopni naslov prvaka.

Iako su prve informacije u talijanskim medijima bile te da bi novi trener Juvea trebao postati Simeone Inzaghi, čovjek koji trenutno vodi Lazio, La Gazzetta dello Sport sada pak tvrdi da se vrućoj klupi približava Jose Mourinho. Prema njihovim informacijama, slavnog Portugalca prema novom poslu guraju Cristiano Ronaldo i njegov agent Jorge Mendes.

Mourinho je, podsjetimo, bez trenerskog posla otkako je u prosincu dobio otkaz nakon serije loših rezultata na klupi Manchester Uniteda. Od tada ga se povezivalo s nekoliko klubova, no ne i s Juventusom. Jose je već jednom ranije radio u Italiji, preciznije u Interu s kojim je 2010. osvojio tripletu.

Paralelno s pisanjima Gazzette, dio talijanskih medija poput Tuttomercata tvrdi da je prvi favorit za novog trenera Juventusa Mauricio Pochettino iz Tottenhama. Prema navodima ovog medija, Juve je s Argentincem u kontakt stupio još prije uzvrata s Ajaxom u kojem su Spursi izborili povijesno finale Lige prvaka. Pochettinu se navodno nudi trogodišnji ugovoru uz plaću od 12 milijuna eura godišnje čime bi postao drugi najplaćeniji čovjek u klubu, odmah iza Ronalda.

Soccer Football - Champions League Semi Final Second Leg - Ajax Amsterdam v Tottenham Hotspur - Johan Cruijff Arena, Amsterdam, Netherlands - May 8, 2019  Tottenham manager Mauricio Pochettino, Ben Davies, Fernando Llorente and Erik Lamela celebrate after the match   Action Images via Reuters/Matthew Childs       TPX IMAGES OF THE DAY
Reuters/Matthew Childs

Pochettino je i sam ranije naglasio da bi Spurse mogao napustiti i u slučaju osvajanja Lige prvaka. Njegova izlazna klauzula u ovim trenucima iznosi čak 40 milijuna eura, no po nekim informacijama je on sam zatražio da se taj iznos poništi ili barem prepolovi.

Uz spomenute, kao potencijalni treneri Juventusa se najviše ističu Antonio Conte i Maurizio Sarri.

Linker
16. travanj 2024 12:09