Foto: Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
'TA BROJKA NEMA VEZE S ISTINOM!'

TKO STOPIRA REKORDNI TRANSFER DINAMA? Menadžer Danija Olma nakon sastanka s Mamićem u rovinjskom hotelu odgovorio na najvažnije pitanje

DOGAĐA LI SE OBRAT U VELIKOM POSLU? Olmo se premišlja oko AC Milana, najviše bi volio otići u Bundesligu
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 18. siječanj 2020. 18:30

Zanimljivo je bilo jutros u rovinjskom hotelu Lone. U predvorju su već od ranih jutarnjih sati sjedili Dani Olmo i njegov zastupnik Andy Bara. Nešto dalje, za drugim stolom, sjedio je sportski direktor Zoran Mamić u društvu glasnogovornika Alena Lesičkog. Onda je Olmo otišao na razgibavanje ispred hotela, pa se vratio te s Barom otišao na trojni sastanak, u sobu Zorana Mamića. U sobi Zorana Mamića proveli su svi skupa oko pola sata...

Prije nego što će se uputiti u sobu na sastanak, Andy Bara nam je kazao:

- U ovom poslu postoje gazde. Dvoje ih je, Dinamo i Dani Olmo. Je li Dinamo postigao dogovor s Milanom? U to ne ulazim. No, Dani mora odlučiti želi li napraviti transfer ili ne, to mora biti njegova odluka. Isto kao što je bila njegova odluka, bez obzira što je bio dječak, da dođe iz Barcelone u Dinamo. Nismo ga nagovorili niti ja, niti njegov otac Miguel...

Razgovarajući ovih dana na temu Milana i Olma, saznali smo dosta toga. Recimo, Dani Olmo iznimno cijeni Zvonimira Bobana i zna da bi odlaskom u Milan imao sjajno zaleđe. Međutim, isto tako želio je razmisliti odgovara li mu odlazak na San Siro, želio je znati mnogo više o momčadi, o njegovoj mogućoj poziciji u momčadi... Uglavnom, nije želio napraviti neki ubrzani korak nakon kojeg bi nakon svega mogao možebitno požaliti. Olmo jednostavno želi svoju karijeru graditi postupno, pametno, studiozno. S Dinamom je igrao Ligu prvaka, naučio se na dobro.

Olmo zasad šuti, ne smije davati izjave za medije, ali sve smo to nekako mogli zaključiti iz onoga što smo čuli. Jednostavno, mladić je oprezan. Naravno, možda vam čudno zvuči da bi netko razmišljao o odlasku u tako veliki klub kao što je Milan, ali eto, tako se može zaključiti. No, s druge strane, Olmo želi otići i napredovati u nekom drugom klubu, pa je jako čudno da onda još uvijek razmišlja o odlasku.

Onda smo pomislili da se u pozadini priče krije Atletico iz Madrida. Naime, saznajemo da bi mogla stići ponuda tog kluba. No, i ovdje postoji jedan 'ali'. Je li baš Atletico svojim sustavom igre 4-4-2 momčad za Danija? Pa vidite, Joao Felix se tamo gotovo ugasio, a platili su ga 120 milijuna eura. Da ga nisu toliko platili, vjerojatno bi već grijao klupu. Olmo je sigurno razmišljao o svemu tome...

privatni album

Inače, Bara se osvrnuo i na neke medijske napise po kojima on i njegova menadžerska agencija stopiraju odlazak Olma i da traže 7 milijuna eura plus postotke od budućeg transfera.

- Ha, ha, ha... Je li to zbog toga što Dani u Dinamu nosi broj 7? Dobro, sad će u novom klubu nositi desetku pa onda tražim 10 milijuna, ha, ha, ha... Ma, neću govoriti o svojoj proviziji, to je privatna stvar, ali naravno da ta brojka nema veze s istinom. Ako se Dinamo i Olmo odluče za transfer, kako ja ili bilo tko drugi to može spriječiti? Postotak od budućeg transfera? To se ionako ne može dobiti kad su zastupnici u pitanju - kazao je Bara.

Iz talijanskih izvora bliskih Milanu pak stiže vijest da i Dinamo i obitelj Danija Olma traže previše, te da zasad transfer nije na vidiku.

I tako, čekali smo da se sudionici razgovora iz sobe 424 spuste u predvorje hotela. Nisu davali službene izjave, ali saznali smo da Dani Olmo želi u - Njemačku! Misli da njegovom stilu igre najviše odgovara Bundesliga. Vjerojatno je to i točno. Zasad je imao ponude dva njemačka kluba, Borussije iz Mönchengladbacha i Leipziga. Još se spominje i Bayer iz Leverkusena. S druge strane, saznali smo i vijest koja je u kontradikciji s onom koja je stigla iz Italije, dakle, naš izvor kaže da je Milan odmah spreman uplatiti 20 milijuna eura za Olma! Te sve konce priče teško bi povezao i Hercule Poirot, popularni detektiv iz romana velike spisateljice Agathe Christie.

Linker
18. travanj 2024 06:09