REUTERS/Phil Noble
PIŠU ENGLEZI

TO BI BILA PRAVA SENZACIJA Je li na pomolu Mourinhov iznenađujući povratak u klub s kojim je osvojio sedam naslova!?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. lipanj 2019. 18:24

Engleski mediji posljednjih dana naveliko pišu o povratku Josea Mourinha u Premiership.

I dok je vijest o Mourinhovom potencijalnom preuzimanju Newcastlea zvučala zanimljivo, ona o njegovom povratku u Chelsea zvuči senzacionalno.

Priča ide ovako. Chelseajevu menadžersku klupu će ovog ljeta nakon osvajanja Europske lige napustiti Maurizio Sarri, a njegov novi klub trebao bi biti Juventus. A senzacionalnistički The Sun tvrdi da bi u Chelseaju mogli dati Mourinhu po treći put priliku da preuzme njihovu trenersku klupu.

Prvi put Mourinho je vodio Chelsea od lipnja 2004. do rujna 2007., a drugi put između lipnja 2013. i prosinca 2015. Vodio je ukupno 320 utakmica i upisao 204 pobjede, 65 remija i 51 poraz, a ukupno je osvojio sedam trofeja, među kojima su tri premierligaška naslova.

Na kladionicama kao favorit za preuzimanje menadžerske klupe 'Bluesa' najbolje kotira Frank Lampard, a među kandidatima se spominju Massimiliano Allegri, Erik ten Hag, Nuno Espirito Santo i Javi Gracia.

Mourinho je bez posla od prosinca prošle godine kada je smijenjen u Manchester Unitedu, a dok čeka pravu trenersku ponudu bavi se komentatorskim poslom na beIN Sportsu.

Navodno je kontroverzni Portugalac otvoren za povratak na Stamford Bridge, a sada ostaje za vidjeti hoće li zaista i dobiti ponudu...

Linker
25. travanj 2024 00:52