Zlatan Ibrahimović
 Reuters / Russell Cheyne Livepic
PRAVA NEIZVJESNOST

TO BI BIO ŠOK ZA NAVIJAČE MANCHESTER UNITEDA Zlatan Ibrahimović ipak napušta Old Trafford? Englezi otkrili što ga jedino može zadržati...

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. veljača 2017. 23:11

Zlatan Ibrahimović je dvama golovima na Wembleyju prošle nedjelje donio Manchester Unitedu 3:2 pobjedu protiv Southamptona u finalu Liga kupa i naslov.

Bili su to Ibrahimoviću 25. i 26. gol ove sezone u dresu 'crvenih vragova'. Kako je na Old Trafford Ibrahimović došao bez odštete nema dileme da su čelnici kluba apsolutno pogodili njegovim angažmanom. Postao je neuništivi Šveđanin novi ljubimac navijača Manchester Uniteda, ali njegova budućnost u klubu itekako je neizvjesna.

Na kraju sezone Ibrahimovićev ugovor s Manchester Unitedom istječe, a u klubu mu nude produljenje. Ipak, dobar dio engleskih medija piše kako je 35-godišnji napadač spreman promijeniti sredinu.

Ibrahimovićev menadžer Mino Raiola također je tajnovit po pitanju budućnosti svog uglednog klijenta.


All Goals & Highlights HD - Manchester United 3... by Live1Goals

"Mislim da sada trebamo samo uživati u trenutku i vidjeti što će se dogoditi sljedeće godine. Sve je moguće i vidjet ćemo što će na kraju biti", rekao je Raiola.

Engleski mediji nagađaju da bi plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone mogao biti detalj koji će presuditi da Ibrahimović ostane na Old Traffordu.

Football Soccer - Fenerbahce SK v Manchester United - UEFA Europa League Group Stage - Group A - SK Sukru Saracoglu Stadium, Istanbul, Turkey - 3/11/16 Manchester United's Zlatan Ibrahimovic  Action Images via Reuters / Andrew Boyers Livepic EDITORIAL USE ONLY. - RTX2RS82
Reuters / Andrew Boyers Livepic
Zlatan Ibrahimović

Nije tajna da Ibrahimović ima ponuda sa svih strana svijeta, a između ostaloga žele ga diljem Europe, u MLS-u u redovima LA Galaxyja, kao i u kineskoj Superligi.

Trinaest kola prije kraja sezone Manchester United se nalazi na šestom mjestu premierligaške ljestvice koje ne vodi u Ligu prvaka, ali od četvrtoplasiranog Arsenala udaljen je svega dva boda. Navijači Manchester Uniteda su u strahu i nikako ne žele da Ibrahimović ode, a vjeruju da bi plasman u Ligu prvaka zacementirao njegov ostanak na barem još jednu sezonu...

Linker
25. travanj 2024 09:54