'JOŠ SU NAM SE ISPRIČALI'

'TO JE NEMORALNO I NEETIČNO!' ROMA SPREMA TUŽBU ZBOG 'KRAĐE' 21-GODIŠNJEG SUPERTALENTA: Oprostit ćemo Barceloni samo ako nam pošalje Messija

Piše: Vladimir ZrinjskiObjavljeno: 29. srpanj 2018. 21:57

Nemoralno i neetično - riječi su kojima je predsjednik A. S. Rome James Pallotta opisao ponašanje Barcelone oko transfera 21-godišnjeg Brazilca Malcoma.

Slučaj donedavnog igrača Bordeauxa, koji je početkom prošlog tjedna imao rezerviran let za Rim i čekao se samo liječnički pregled da i službeno potpiše za Romu, najbizarnija je priča tekućeg prijelaznog roka. Romina odšteta Bordeauxu trebala je iznositi između 38 i 40 milijuna eura, ovisno o izvoru, a onda se u ponedjeljak navečer u igru umiješala Barcelona. S ponudom od 41 milijun eura.

Ostatak priče odvijao se filmskom brzinom. Malcom se predomislio, Bordeaux je, dakako, prihvatio višu ponudu, a Roma je "izvisila". Već u utorak igrač se fotografirao ispred klupskih ureda na stadionu Camp Nou i stavio potpis na petogodišnji ugovor.

- Uvijek sam htio otići u Barcelonu, to je moj dječački san - objasnio je tom prigodom.

Nakon nekoliko dana stanke, o cijelom slučaju službeno se oglasila i Roma. U razgovoru za Siriux FM, američki biznismen Pallotta ustvrdio je da su Barcelona i Bordeaux izigrali njegov klub te najavio da bi mogao poduzeti pravne korake.

- U zadnjih nekoliko godina Barcelona očito ima obrazac činjenja nemoralnih stvari. Znate li da su nam se ispričali za ovo što su napravili? No, ja ne želim prihvatiti njihovu ispriku.

Pallotta je poručio da je spreman odreći se sudske tužbe samo pod dva uvjeta.

- Prvi je da nam daju Malcoma. A svi znamo da se to neće dogoditi. Drugi, neka nam kao znak dobre volje pošalju Messija. Imali smo sklopljen dogovor, igrač je bio spreman na transfer, a Barcelona i Bordeaux napravili su nešto što nisu smjeli. Posljedice će uslijediti - zaključio je prvi čovjek Rome.

Linker
16. travanj 2024 15:21