Nihad Mujakić (u sredini)
 Snimio: Ivan Čilić
POČINJE ERA TUDORA I STANIĆA

TO SE ČEKALO: HAJDUK DOVEO PRVO POJAČANJE OVE GODINE Zadnji prvenstveni susret odigrao je još u rujnu prošle godine, ali igra za BiH..

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 18. siječanj 2020. 17:34

Nihad Mujakić u ponedjeljak stiže u Belek, priključuje se Hajduku u okviru jednoipolgodišnje posudbe iz belgijskog Kortrijka.

Klubovi su se dogovorili, Belgijanci su čak na svojoj web-stranici objavili posudbu, još se samo čeka potpis sarajevskog stopera za posudbu Bijelima. Mujakić je 21-godišnji stoper visok 189 cm, ponikao je u omladinskoj školi Sarajeva, s 18 godina debitirao je za Bordo momčad, a iz kluba s Koševa prošle je zime preselio u Kortrijk za odštetu od 1,1 milijun eura. Belgijski klub potpisao je Mujakića na četiri i pol godine, ali je igrača ipak ostavio na posudbi u Sarajevu još proljetnu polusezonu 2019., pa se mladi stoper uspio okititi s dva trofeja.

Prvo je uzeo BH-kup u finalu kontra Širokog, a zatim je tri dana kasnije osvojio i naslov prvaka susjedne države. Mujakić je u Sarajevu prošao sve uzrasne kategorije, a Koševo je definitivno napustio prošlog ljeta. Mujakić je malo poznat široj hrvatskoj javnosti, ali skauti su odavno prepoznali visokog i snažnog stopera. Informacije govore da je Mujakića osim Hajduka ove zime želio i Osijek, ali igrač se na kraju odlučio za Poljud.

Screenshot

U Hajduku Mujakić nedvojbeno oživjeti svoju karijeru s obzirom na višemjesečno neigranje. Stoga je od Mujakića realno očekivati da ovog trenutka tek pojača konkurenciju, jer u Kortrijku gotovo da i nije igrao prošle jeseni. Ima samo dva nastupa za belgijski klub, po jedan u prvenstvu i Kupu.

- Ne znam o kakvom je igraču riječ, nisam se imao prilike susresti s njim. Ali ako ima 21 godinu, znači da postoji velik prostor za učenje i napredak - kazao nam je Goran Milović, koji igra u belgijskom Oostendeu.

Istina je, zato se od Mujakića prave igre mogu očekivati u daljoj budućnosti. Njegov je Kortrijk na polusezoni zauzimao 12. mjesto u prvoligaškom društvu od 16 klubova. Borili su se za opstanak, ali bodovno daleko od posljednjeplasiranog Cercle Bruggea, kojem su bježali čak 11 bodova.

U takvoj momčadi Mujakić nije imao mjesta, jedini prvenstveni susret odigrao je još u rujnu prošle godine kontra Mechelena, a zadnja utakmica u kojoj je nosio dres Kortrijka odigrana je 25. rujna u Kupu protiv Serainga. Gotovo četiri mjeseca nije Mujakić odigrao natjecateljsku klupsku utakmicu, a u međuvremenu je bio standardni član reprezentacije U-21 Bosne i Hercegovine. Ima pet nastupa za mladu selekciju BiH i preko reprezentacije je držao formu.

Mujakić ulazi u konkurenciju za jedno od tri mjesta u zadnjoj liniji, gdje se Bradarić profilirao kao središnji branič i teško će Tudor mijenjati svog ključnog igrača. Ismajli je neupitan desni stoper, a još se traži lijevi stoper dok se ne oporavi Stefan Simić. U konkurenciji s Radićem, Dellovom, Vuškovićem i Vučurom borit će se Mujakić za mjesto u momčadi.

Treći je ovo stoper koji dolazi u zadnje četiri sezone. Nakon Svatoka i Terzijeva eto nam i Mujakića, trećeg internacionalca kojeg Hajduk pokušava "staviti u sustav", a je li igrač koji zadovoljava kriterije Tudorova Hajduka, brzo će se znati. Mujakić bi mogao biti na raspolaganju za petak i dvoboj s kijevskim Dynamom. Ako želi što prije izboriti minutažu i vratiti uzlaznu putanju svoje karijere, morao bi zaigrati kontra Dynama Kijev. Prvi je novak ove zime na Poljudu, a navijači se s nestrpljenjem pitaju što slijedi...

Linker
25. travanj 2024 11:49