Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images
ZIDANEOVA VELIKA REKONSTRUKCIJA

TOTALNA ČISTKA U REALU! CIJELA JEDNA POSTAVA NAPUŠTA BERNABEU Transfer zatražio čak i standardni član prve postave i hvaljeni svjetski prvak!?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. ožujak 2019. 15:34

U Real Madridu se ovog ljeta sprema velika čistka u svlačionici. Od povratka Zinedinea Zidanea na klupu 'Kraljevskog kluba' španjolski mediji nagađaju o tome tko bi mogao napustiti, a tko doći u redove slavnog kluba.

Sportmadiaset tvrdi da su u najvećoj opasnosti Dani Ceballos, Marcos Llorente, Federico Valverde, Jesus Vallejo, Marcelo, Isco, Gareth Bale, Keylor Navas i Mariano Diaz. Što se tiče budućnosti Isca, Navasa i Marcela, postoji realna mogućnost da ostanu u klubu, budući ih Zidane jako cijeni, dok bi se ostali trebali naći na transfer listi. Pod velikim upitnikom je i budućnost Matea Kovačića i Jamesa Rodrigueza, igrača Reala na posudbama u Chelseaju, odnosno Bayernu, a s novcem od transfera spomenutih igrača trebali bi se, barem djelomično financirati dolasci novih pojačanja.

Hoće li Zidane inzistirati na Kovačićevom povratku ili će ga se odreći, trenutno je velika enigma i španjolskim novinarima.

REUTERS/Susana Vera
REUTERS

Prema najnovijim informacijama koje je lansirao francuski L'Equipe, čini se kako bi Madrid mogao napustiti i francuski stoper Raphael Varane. Ovaj 25-godišnjak stigao je u Real 2011. godine iz Lensa, a otad je skupio 268 nastupa za klub, osvojivši pritom 16 trofeja. Ali navodno je zatražio razgovor s klupskim čelnicima oko svoje budućnosti u klubu. Ugovorom je vezan do 2022. godine, a vrijednost mu je procijenjena na 80 milijuna eura.

Marca donosi popis igrača na koje su bacili oko u Realu. Nakon dolaska Edera Militaa, u obrani se Zidane želi pojačati Matthijsom De Ligtrom iz Ajaxa, a u njegovom dovođenju Kraljevi će imati žestoku konkurenciju u Barceloni i Atletico Madridu. Od obrambenih potencijalnih pojačanja još se spominju Milan Skriniar (Inter), Kalodou Koulibaly (Napoli), Marcos Alonso (Chelsea) i David Alaba (Bayern). Što se veznjaka tiče Real je bacio oko na Sergeja Milinkovića-Savića (Lazio), Thiaga Alcantaru (Bayern), Paula Pogbu (Manchester United), Edena Hazarda (Chelsea) i Christiana Eriksena (Tottenham). Na širem popisu želja još su i Pablo Sarabia (Sevilla), Suso (Milan), Nicolo Zaniolo (Roma) i Kai Havertz (Bayer).

Što se napada tiče, na vrhu popisa su Harry Kane (Tottenham), Kylian Mbappe (PSG) i Neymar (PSG), dok se kao rezervne opcije spominju Mauro Icardi (Inter), Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal) i Luka Jović (Eintracht).

Juventus i Real u borbi za Eriksena

Iako se u Tottenhamu nadaju da će nagovoriti Christiana Eriksena (27) da produži ugovor, šanse za takav ishod vrlo su male.

Eriksenu ugovor sa Spursima ističe u ljeto sljedeće godine, kada može otići iz kluba bez odštete. To znači da će ovog ljeta Tottenham morati prodati danskog veznjaka.

Do sada je Real Madrid bio na vrhu liste klubova u kojima bi Eriksen mogao nastaviti karijeru. Prije tri mjeseca britanski mediji su objavili da je predsjednik Tottenhama Daniel Levy izaslanicima Reala navodno poručio da spreme 250 milijuna eura ako žele Eriksena.

No, sada je u igru ušao i talijanski Juventus, koji također ima dovoljno financijske moći da se upusti u borbu s Realom.

Linker
18. travanj 2024 12:58