Reuters/Matthew Childs
POGREŠNA PROCJENA SKAUTA

TOTALNI PROMAŠAJ MANCHESTER UNITEDA Propustili dovesti jednog od najtraženijih igrača svijeta zbog debljine!?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. svibanj 2019. 13:00

Matthijs De Ligt, kapetan Ajaxa, prošlog je ljeta navodno bio nadomak transfera u Manchester United.

19-godišnji stoper na kraju nije završio na Old Traffordu, a razlog je navodna bizarna opaska skauta 'Crvenih vragova' Marcela Bouta. The Mirror tvrdi da je Bout strahovao da bi De Ligt mogao postati predebeo i zato se Manchester United povukao od cijelog posla.

Bout, skaut doveden još za mandata Louisa van Gaala, je u klubu upozorio na probleme s prekomjernom težinom igračevog oca Franka De Ligta, a na njihovu žalost čelnici su ga poslušali i odustali od cijelog posla.

Soccer Football - Champions League Quarter Final Second Leg - Juventus v Ajax Amsterdam - Allianz Stadium, Turin, Italy - April 16, 2019  Ajax's Matthijs de Ligt celebrates scoring their second goal with Joel Veltman                 REUTERS/Alberto Lingria
REUTERS/Alberto Lingria

Danas je Le Ligt jedan od najtraženijih igrača u Europi, mediji naveliko nagađaju o njegovom transferu u Barcelonu ili Bayern, a Transfermarkt.de mu vrijednost procjenjuje na 70 milijuna eura.

Mnogi su pak uvjereni da će njegov transfer srušiti rekordnu odštetu koji drži Virgil van Dijk u konkurenciji braniča. Van Dijk je stigao u Liverpool u siječnju 2018. godine iz Southamptona za 86 milijuna eura.

Linker
26. travanj 2024 12:55