Ademi i Soudani
 Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
PREKO TRNJA DO ZVIJEZDA

TRANSFER-BOMBA GODINE STIŽE IZ MAKSIMIRA! Slaven Bilić za astronomsku plaću odvodi pouzdanog kapetana Dinama!? Ovime bi osigurao 'nekoliko koljena'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 16. studeni 2018. 16:40

Slaven Bilić želi Arijana Ademija! Bivši hrvatski izbornik svakako bi u svom Al Ittihadu htio vidjeti Dinamova kapetana, a klub iz Saudijske Arabije spreman je Dinamu na ime odštete uplatiti 3 milijuna eura, pa bi Ademi po ugovoru koji bi bio potpisan na tri godine, godišnje zarađivao 2,5 milijuna eura neto!

Ta vijest koja djeluje kao “transferna bomba” odjeknula je jučer poslijepodne.

Bilić je želio dovesti i El Arabija Hilala Soudanija. To bi se i obistinilo da Mr. Derby nije operirao križne ligamente, te ga neće biti do kraja sezone. Al Ittihad, inače vrlo bogat klub, na posljednjem je mjestu prvenstvene ljestvice, očajnički traži nogometaše koja ga mogu izvući iz krize. Dolazak Ademija ove zime svakako bi im u tome pomogao, jer znamo kakav je on igrač, nogometni majstor, borac i vođa.

Po našim informacijama, čak je i Zoran Mamić, trener Al Aina koji je u stalnom kontaktu s Slavenom Bilićem, već kontaktirao Ademija i predočio mu tu mogućnost.

Reuters/Paul Childs
Action Images via Reuters

Osiguranje ‘nekoliko koljena’

Isto tako, po našim saznanjima, Dinamo bi bio voljan pustiti Ademija koji bi s tom cifrom koja mu se nudi osigurao “nekoliko koljena”. Jer Modri imaju na defenzivnoj veznoj poziciji Ivana Šunjića, sjajnog mladog reprezentativca, vratio se još jedan U-21 reprezentativac Nikola Moro, tu poziciju može igrati i Amer Gojak, a na vrata prve momčadi već polako kucaju također dva defenzivna vezna, Karlo Plantak i Marko Gjira.

Tako da bi jedina prepreka tom mogućem transferu ove zime mogao biti - Arijan Ademi! Naime, kapetan Modrih nije načistu bi li želio u Al Ittihad. Znamo da je imao dvije ponude od Lillea, druga je iznosila čak 5 milijuna eura na ime odštete Dinamu, a Arijan je trebao zarađivati 900.000 eura neto godišnje, a s bonusima bi se svota popela na više od milijun eura.

Međutim, do tog transfera nije došlo, a Dinamo je kapetanu poboljšao ugovor na 600.000 eura godišnje, tako da je Ademi u ovom trenutku ponajbolje plaćeni igrač aktualnih prvaka. Arijan ima 27 godina i razmišlja na način “ako odem u Al Ittihad, možda sam završio karijeru kad se radi o mogućnosti igranja u europskim klubovima”. Također, s obzirom na to kako igra u sjajnom Dinamu, vjerojatno negdje u Europi također može dobiti finu cifru, a onda opet može, ako se ukaže prilika otići u Saudijsku Arabiju, Emirate...

Lojalan čovjek

Međutim, ima tu i druga priča. Slaven Bilić lojalan je čovjek, kad se “zakvači” za nekog igrača, onda ga gotovo uvijek, ako mu se svidi karakterno, vodi s sobom kad mijenja klub. A Bilić sigurno neće završiti karijeru u Al Ittihadu.

Zaključno, transfer Arijana Ademija u Al Ittihad dogoditi će se ove zime, ako tako odluči Dinamov kapetan. Pričekajmo još malo, zimski prijelazni rok se približava, moglo bi biti zanimljivo u Maksimiru. Na posebnom radaru su Dani Olmo i Arijan Ademi.

Linker
19. travanj 2024 07:59