Goran Sebelic / CROPIX
VRUĆA TEMA NA OTOKU

NAZIRE SE KRAJ VELIKOG POSLA! STOPER MODRIH DO KRAJA DANA U NOVOJ SREDINI Kod Bjelice odigrao tek minutu, a sada će srušiti rekord Nikole Vlašića

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 07. kolovoz 2018. 13:16

Nema još puno vremena, prijelazni rok u Engleskoj završava u četvrtak, a Filip Benković bit će očito vruća roba tih zadnjih dana “shoppinga”. Dinamov stoper mogao bi postati novi igrač Leicester Cityja!

Pisali smo ekskluzivno već jučer da je Benković ostao u Zagrebu i nije išao u Astanu s momčadi, jer klub završava transfer, ime kluba bilo je tajna, jer su, navodno, u igri bila dva ili čak tri kluba, nije bilo upitno ide li, nego kamo, licitirali su još malo Modri.

Nikad bliže transferu

I jučer je u utrci za Benkovića poveo Leicester. Dakle, prema našim informacijama pregovori između klubova stigli su vrlo daleko, posao je u fazi kad treba samo formalizirati taj dogovor, potpisati sve papire, igrač je već na liječničkom pregledu i potvrda transfera očekuje se do kraja današnjeg dana.

Strašna svota

A i svota koju bi Dinamo po toj priči trebao ili mogao dobiti jest izuzetna. Moramo priznati, podcijenili smo malo cijeli posao, napisali da će Modri teško za Benkovića dobiti petnaestak milijuna eura, koliko je donedavno bila donja granica ispod koje Dinamo nije pristao ići. Jer, nije puno Benković igrao u zadnje vrijeme, bio je dosta ozlijeđen i nije bio u momčadi na SP-u, a i ponude i glasine koje su stizale s tržišta govorile su da mu cijena pada, da je maksimum 12 milijuna eura, a sve preko 10 milijuna - sjajno. Međutim, Leicester je spreman za Benkovića platiti 15 milijuna eura! S uključenim bonusima ili bez njih, informacije su zasad različite, ali, u svakom slučaju radi se o fantastičnom transferu. Dojam je Benković zadnju sezonu u

Dinamu stagnira, da su ga sve te priče oko ozljeda i transfera poremetile, nije prolazio pripreme, nije mogao uhvatiti kontinuitet, izgubio je korak za A reprezentacijom, koju su mu svi predviđali vrlo brzo. Naravno da je to i njega činilo nezadovoljnim i nestrpljivim, procijenili su u Maksimiru zbog svega toga da je možda sad pravi trenutak za transfer. Nije 20 ili 25 kako su prije šest mjeseci ili godinu dana priželjkivali, no niti ova svota, ako se stvarno radi o 15 milijuna eura, nije mala. Naprotiv, u ovim okolnosti stvarno iznad očekivanja.

Kod Bjelice igrao tek jednu minutu

Filip Benković svoju zadnju je službenu utakmicu odigrao 8. svibnja, odradio je tada 90 minuta u dvoboju protiv Lokomotive. Dinamo je u Kranjčevićevoj izgubio 1:3.

Nakon toga Benković je opet osjećao neke probleme, u međuvremenu je Nikola Jurčević dobio otkaz, a Nenad Bjelica vodio je zadnje dvije utakmice, prvenstvenu s Interom te finale Kupa s Hajdukom. Benković je u finalu u Vinkovcima upisao tek minutu, ušao je u sudačkoj nadoknadi. I otad nema službeni nastup, tek nešto u pripremnim utakmicama u Sloveniji.

Zagreb, 240718.
Stadion Maksimir.
Nogometna utakmica 2. pretkola Lige prvaka, GNK Dinamo - Hapoel Beer-Sheva FC.
Na fotografiji: Nenad Bjelica, trener Dinama.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Puhanje na hladno

Dok se čeka realizacija ovog transfera u svojevrsnoj utrci s vremenom (valjda neće propasti) spomenimo da hrvatski nogometaši od početka srpnja u Engleskoj više nisu stranci, ne moraju ispunjavati sve one uvjete za radnu dozvolu, već mogu doći kao i u svaki drugi klub u EU. Trener Leicestera je Francuz Claude Puel, koji je bio u Southamptonu, nekad i u Lyonu, zna stvoriti momčad i rezultat. Andrej Kramarić prije nekoliko godina nije se uspio nametnuti u onom šampionskom Leicesteru, hoće li Benković uspjeti u ovoj momčadi? Naravno, ako potpiše i ako se transfer zgotovi, vjerujemo da i on puše na hladno, kako ne bismo mi puhali!?

Najskuplji transfer bez reprezentacije

Ode li doista Filip Benković iz Dinama za 15 milijuna eura, zapravo, da ode i za koji milijun manje, postao bi najskuplji Dinamov transfer od igrača koji još nemaju nastup u reprezentaciji.

Eto, iako je već tri godine na seniorskoj sceni, iako se svi stručnjaci slažu da je on budućnost hrvatske reprezentacije, Benković dosad nije uspio debitirati za Vatrene. Čak niti na onim dalekim turnejama kamo nikad nisu išli igrači iz prvog plana. Dosad je bez nastupa u reprezentaciji najviši transfer ostvario Borna Sosa, koji je proljetos otišao u Stuttgart za osam milijuna eura.

Sportske novosti

Linker
20. travanj 2024 16:31