Soccer Football - La Liga Santander - Valencia vs FC Barcelona - Mestalla, Valencia, Spain - November 26, 2017 Barcelona’s Ivan Rakitic appeals REUTERS/Heino Kalis
REUTERS/Heino Kalis

PIŠU ŠPANJOLCI

TRANSFER GODINE NATJERAO RAKITIĆA DA RAZMIŠLJA O ODLASKU? Kakva su to velika imena - hrvatskog asa Barcelone žele brojni nogometni velikani

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 09.01.2018. u 13:19

 • Dolazak Philippea Coutinha u Barcelonu iz Liverpoola potaknuo je brojna nagađanja o mogućem odlasku hrvatskog nogometnog reprezentativca Ivana Rakitića s Camp Noua.

  Španjolski Diario Gol piše kako su interes za dovođenjem 29-godišnjeg Hrvata pokazali brojni europski velikani poput Arsenala, Liverpoola i Juventusa koji su u potrazi za kvalitetnim pojačanjima. Engleski Daily Mail tako donosi naslov 'Liverpool i Arsenal gledaju prema Rakitiću dok Barcelonin veznjak razmišlja o transferu u svjetlu Coutinhovog dolaska'.

  Navodi se da eventualni Rakitićev transfer ne bi bio realiziran u siječnju, već sljedećeg ljeta.

   

  Rakitić je ove sezone izostao iz udarne postave Barcelone samo u šest utakmica, dok je u njih četiri nastupio kao zamjena. Propustio je dakle svega dvije Barcelonine utakmice ove sezone i to u Kupu kralja i veliko je pitanje je li ga se katalonski velikan spreman odreći.

  S obzirom da je Barcelona Coutinha Liverpoolu platila ogromnih 145 milijuna funti postavlja se pitanje hoće li njegov dolazak izravno utjecati na smanjenje Rakitićeve minutaže u momčadi Ernesta Valverdea.