PA Images via Getty Images
PIŠE AS

TRANSFER MATEA KOVAČIĆA GLASNO BI ODJEKNUO Velikan pokucao na vrata Reala, kontakt je već uspostavljen, a 75 milijuna eura neće biti dovoljno

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. lipanj 2018. 19:24

S dolaskom Svjetskog prvenstva sve su intenzivniji pokušaji klubova da što prije osiguraju pojačanja na koja već neko vrijeme ciljaju. Zna se da jedna dobra izvedba na Mundijalu može značajno povećati cijenu pa tako i klubovi sve više rade iz sjene.

Jedan takav posao se prema pisanjima španjolskog AS-a upravo odvija i on uključuje hrvatskog reprezentativca Matea Kovačića. Vatreni veznjak ponovno je izazvao interes kod talijanskog diva Juventusa koji ga je već 2017. godine pokušao ukrasti 'Kraljevima' za visokih 75 milijuna eura, ali tada je iz Madrida stigla jasna odbijenica.

Sada se pak situacija u redovima europskog prvaka nešto izmijenila, a tu ponajviše mislimo na odlazak Zinedinea Zidanea. Kako pišu Španjolci, taj je razvoj događaja povećao vjerojatnost Kovačićeve selidbe iz Madrida, a to bi ponajviše mogla ponovno pokušati iskoristiti 'Stara dama'.

Otkako je 2015. stigao iz Intera u redove Reala, Mateo se nije uspio nametnuti kao standardni prvotimac te je često znao na klupi prosjediti najvažnije utakmice. Njegova je velika želja konstanta u prvih 11, a to bi možda mogao dobiti u redovima talijanskog prvaka koji, za razliku od prošle godine, ovoga puta još uvijek nije poslao službenu ponudu klubu, ali je prema pisanjima AS-a navodno već kontaktirao Hrvata.

AS nadalje navodi i da je Mateov odlazak izgledan, ali i da bi on mogao pričekati dolazak novog trenera na klupu 'Kraljevskog kluba', odnosno razgovor s istim kako bi iz prve ruke doznao planove koji uključuju njegovu ulogu u budućnosti.

Podsjetimo, prije nekoliko dana je 'Otokom' počela kružiti priča po kojoj je interes za Vatrenog pokazao i engleski prvak Manchester City.

Linker
18. travanj 2024 07:06