11 godina je Aaron Ramsey član Arsenala (uz dvije posudbe)
 REUTERS/Eddie Keogh
POČINJE TRANSFER GROZNICA

TRANSFER ŽIVOTA: IKONA ARSENALA ODLAZI NAKON 11 GODINA VJERNOSTI!? Talijani tvrde: Umjesto Bayerna, Reala, Liverpoola..., odabrao je Ronaldov Juventus

ZIMSKI PRIJELAZNI ROK Čini se da je velški reprezentativac Aaron Ramsey, kojem ugovor s Arsenalom istječe na ljeto, blizu Stare dame
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 04. siječanj 2019. 13:20

Polako se zahuktava nogometno tržište. Iako se u zimskom prijelaznom razdoblju u principu ne rade oni najveći poslovi, kandidata za promjenu sredine uvijek ima, glasine se šire, a neki su poslovi već realizirani. Naravno, najjače je odjeknuo transfer Amerikanca hrvatskih korijena Christiana Pulisica, kojeg je Borussia Dortmund prodala Chelseaju za čak 64 milijuna eura, no ujedno ga je i zadržala na posudbi do kraja sezone.

Jedan od zanimljivijih poslova mogao bi kompletirati Juventus, koji ove sezone ima izuzetno jaku i ujednačenu momčad po svim linijama. Staru damu osobito je osnažio dolazak Cristiana Ronalda iz Reala prošlog ljeta, no Massimiliano Allegri i dalje želi nadograđivati svoju ekipu. Tako su jučer brojni talijanski izvori izvijestili da je na pragu dolaska u Juventus 29-godišnji velški veznjak Aaron Ramsey.

LONDON, ENGLAND - NOVEMBER 29: Olivier Giroud of Arsenal celebrates after scoring his sides second goal with Aaron Ramsey of Arsenal and Mesut Ozil of Arsenal during the Premier League match between Arsenal and Huddersfield Town at Emirates Stadium on November 29, 2017 in London, England.  (Photo by Julian Finney/Getty Images)
Julian Finney/Getty Images / Getty Images

Njegov ugovor s Arsenalom istječe 30. lipnja i dosad ga nije produžio, što mu je otvorilo mogućnost za pregovore s klubovima koji nisu iz Engleske već ovog mjeseca. Iz Juventusa su potvrdili da prate situaciju, a vodeći talijanski sportski dnevnici tvrde da je dogovor blizu. Tako je La Gazzetta dello Sport izvijestila kako je Juventus Ramseyju ponudio ugovor na 6,5 milijuna eura godišnje, s dodatnih pola milijuna eura u slučaju da odigra više od 50 posto utakmica u sezoni, i još toliko ako odigra više od 70 posto. Posljednjih godina Velšanin je uvijek igrao više od 30, no nikad više od 40 utakmica.

Održana riječ

U igri za Ramseyja navodno su i Bayern, Real Madrid, Liverpool, PSG, te jedan neimenovani kineski klub, a to bi samo moglo ubrzati stvari kad je Juventus u pitanju. Ako je vjerovati talijanskim medijima, Ramsey nema ništa protiv dolaska u Torino već u siječnju, a Arsenal bi se u tom slučaju namirio s odštetom od oko pet milijuna eura. Isto tako, postoji i mogućnost da Juve u London pošalje njemačkog veznjaka Samija Khediru. Na ljeto Ramsey može bez odštete napustiti Emirates...

Fiorentina je, pak, u svoje redove dovela Luisa Muriela, 27-godišnjeg kolumbijskog reprezentativnog napadača koji je stigao na posudbu iz Seville do kraja sezone. Zanimljivo je da ga je tražio i Milan, a Muriel je objasnio zašto je prihvatio ponudu Viola.

- Jako sam sretan što sam ovdje. Već ranije sam razgovarao s Fiorentinom, prije nekog vremena obećao sam im da ću doći, i sada sam tu - kazao je Muriel.

Doista rijetkost u današnjem nogometu, u kojem novac vodi glavnu riječ, ali Muriel je primjer da neki još uvijek drže i do časti.

- Povratak u Serie A za mene je vrlo važan, jer jako dobro poznajem ovdašnji stil nogometa. Jedva čekam da se počnem dokazivati - kazao je Muriel, koji je ranije nastupao za Sampdoriju i Udinese.

U Fiorentinu je stigao na posudbu do kraja sezone za iznos od milijun eura, a talijanski klub imat će mogućnost otkupa njegova ugovora. U Sevilli je ove sezone upisao tek 19 nastupa (800 minuta) uz četiri pogotka i isto toliko asistencija u svim natjecanjima. Najučinkovitiji je bio u Sampdoriji, gdje je u dvije i pol sezone upisao 24 pogotka i 20 asistencija u 84 nastupa.

Linker
21. travanj 2024 13:17