Reuters / Andrew Boyers / REUTERS
VELIKO IME NA KLUPI

TRENER KOJI JE PISAO POVIJEST DILJEM EUROPE PREUZEO ROMU Slavni Talijan novi je trener Džeke i društva: 'Oduševljeni smo što možemo poželjeti...'

Piše: HinaObjavljeno: 08. ožujak 2019. 18:23

Talijanski nogometni prvoligaš Roma objavio je u petak kako će dužnost trenera njegove prve momčad do kraja sezone preuzeti Claudio Ranieri (67).

"Oduševljeni smo što možemo poželjeti dobrodošlicu natrag u klub Claudiju Ranieriju. Naš jedini cilj do kraja sezone je osigurati što bolji plasman na ljestvici i osigurati kvalifikacije za Ligu prvaka sljedeće sezone. Stoga nam je važno bilo dovesti trenera koji poznaje klub, razumije okruženje i može motivirati igrače. Claudio ispunjava sve te uvjete i voljan je preuzeti izazov", izjavio je predsjednik Rome James Pallotta.

Ranieri je rođeni Rimljanin koji je igračku karijeru započeo u Romi, a i kao trener je vodio "vučicu" od rujna 2009. do veljače 2011. godine.

U velikoj karijeri prošao je cijelu Europu, vodio je Juventus, Inter, Napoli, Valenciju, Atletico Madrid, Monaco, Nantes, Chelsea.., a senzacionalni uspjeh ostvario je sa Leicesterom u sezoni 2015/16., osvojivši prvi povijesni naslov prvaka Engleske sa Lisicama.

Sve do kraja veljače Ranieri je bio na klupi engleskog Fulhama, u koji je stigao sredinom studenoga, no zbog niza loših rezultata razišao se s klubom, a novu priliku nije morao dugo čekati. Roma je nakon ispadanja u osmini finala Lige prvaka od Porta u srijedu dala otkaz treneru Eusebiju Di Francescu i povjerenje ukazala iskusnom stručnjaku.

KUALA LUMPUR - JULY 27:  Chelsea captain John Terry and manager Claudio Ranieri celebrate victory by lifting the trophy after the F.A. Premier League Asia Cup Final match between Newcastle United and Chelsea held on July 27, 2003 at the Bukit Jalil Stadium, in Kuala Lumpur, Malaysia. The match ended in a 0-0 draw, with Chelsea winning the match and tournament 5-4 on penalties. (Photo by Ben Radford/Getty Images)
Getty Images

Roma se 12 kola prije kraja sezone u Serie A nalazi na petoj poziciji s četiri boda manje od trećeg Milana, a tri manje od četvrtog Intera.

Linker
25. travanj 2024 10:51