Ante Ćorić
 Srdjan Vrancic / Hanza Media / CROPIX
TRANSFER KOJI JE VJEČNA TEMA

TU VIŠE NEMA LJUBAVI NITI POVRATKA NA STARO Obitelj Ante Ćorića već razgovarala s Romom, ali Dinamo nije bio uključen

DINAMO Talijanski portali uzburkali modre redove u Beleku, ali ipak imaju razloga za pisanje o neizbježnom odlasku veznjaka
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 21. siječanj 2018. 12:43

Dakle, Ante Ćorić odigrao je jako dobro na prvoj pripremnoj utakmici Dinama, zabio je spektakularan pogodak, a nekoliko sati nakon tog dostignuća jedna web stranica iz Italije je objavila da je prodan Romi za 12 milijuna eura, ali da će u Dinamu ostati do ljeta. Tu vijest, kako već to ide, počeli su prenositi hrvatski portali, proširila se brže od virusa gripe.

Mi ćemo pak s priprema Dinama u Turskoj javiti ovu vijest: Ante Ćorić nije prodan u Romu! Niti je na vidiku 12 milijuna eura za Dinamovu blagajnu. Razgovarali smo s članovima Dinamove delegacije, nitko nema pojma o tom transferu, niti je bilo kakvih kontakata Dinama i Rome. Tako kažu ljudi u plavom.

Međutim, isto tako su nam potvrdili, ono što smo znali i prije, da je obitelj Ćorić bila u Rimu, te da su razgovarali o mogućem odlasku mladog Ante u Vječni Grad, i to baš u klub koji se spominje, u Romu. Međutim, kako smo naveli, radilo se samo o razgovoru obitelji Ćorić i čelnika rimskog kluba. Dinamo nije bio uključen u te razgovore. Istina je da bi Roma zaista željela dovesti Ćorića te da je to izravno kazano obitelji. Međutim, jasno je da se tu radi o cijeni izlaznog transfera. Koliko smo uspjeli saznati, Dinamo bi vrlo ozbiljno porazgovarao o odšteti od 12 milijuna eura, samo takva ponuda nije došla do kluba.

Budimo skroz realni, ljubavi Dinama i obitelji Ćorić više nema, odlepršala je, nepovjerenje je izgrizlo obje strane, nema tu više povrataka na staro. Za obje strane najbolja opcija bila bi razlaz puteva, imamo osjećaj da obje strane to i žele, ali, naravno, Dinamo bi želio zaraditi adekvatan novac na Ćorićevu transferu.

Ali, s druge strane, pitanje je koliko može tražiti, s obzirom na to da Ćorić nije standardni igrač prve momčadi, da u polusezoni nije odigrao ni jednu cijelu utakmicu u HNL-u. Gledajući statistiku i nastupe, ispada da je bio bolji kad je bio mlađi, a da protekom vremena stagnira ili, opet po statistici - nazaduje. Ćorić svakako nije zaboravio igrati nogomet, dapače, a to smo vidjeli baš na toj prvoj pripremnoj utakmici Modrih, prepun je želje, volje, a trudi se i na treninzima. Međutim, sve što se događalo s njim u posljednje vrijeme, imalo je utjecaja na mnogo toga, pogotovo na psihu, pa ne treba biti previše mudar i zaključiti da je njegov fokus usmjeren prema inozemstvu.

Saznajemo da osim Rome za njegove usluge interes pokazuje i Lyon, te još dva kluba iz Bundeslige čija imena nismo uspjeli saznati. Ali sve je jasno vrlo brzo će se dogoditi neizbježno, Ćorićev odlazak iz Dinama. Jedino je pitanje kad će to biti i za koju cijenu. Jer ovakva situacija nije dobra ni za Dinamo, a ni za Ćorića.

Linker
24. travanj 2024 18:46