Split, 070419.
Stadion u Poljudu.
Nogometna utakmice 1. HNL izmedju HNK Hajduk Split i NK Osijek.
Na fotografiji: Mirko Maric i Oleksandr Svatok. Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX

NIJE SE NAIGRAO

U HAJDUKU EKSPRESNO OTPISALI IGRAČA KOJEG SU SKUPO PLATILI Na Poljudu za pet nastupa iskeširali 375.000 eura, poznata njegova nova destinacija

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 03.12.2019. u 14:56

 • Oleksandr Svatok ove se zime vraća u Ukrajinu, njegov matični klub, sada pod imenom Dnjipro-1, odlučio je vratiti 25-godišnjeg stopera u svoje redove.

  Web portal footboom.com samo je jedan u nizu onih koji su u Ukrajini prenijeli vijest o vjerojatnom povratku Svatoka naglašavajući da su već započeli pregovori s Hajdukom. Iz Dnjipra je taj stoper otišao još u srpnju 2017., a u Hajduk je došao u siječnju ove godine iz ukrajinskog prvoligaša Zorje.

  U bijelom dresu se nije naigrao, upisao je u jesenskom dijelu samo pet nastupa u HNL-u s 395 minuta. Dnjipro-1 novi je klub nastao na financijskom bankrotu nekadašnjeg finalista Europske lige iz 2015. godine. Cilj kluba je sljedeće sezone igrati u skupini Europske lige, za što će trebati plasman na najmanje treće mjesto.

  Zagreb, 021119. Stadion V. Gorica.
Nogometna utakmica 1. HNL izmedju HNK Gorica i HNK Hajduk Split.
Na fotografiji: Kristijan Lovric, Oleksandr Svatok.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
  CROPIX
   

  Svatoka vide kao bitnu kariku u ostvarivanju tog cilja i, prema ukrajinskim izvorima, klub će učiniti sve da se Svatok u siječnju vrati u Dnjipropetrovsk. Hajduk je sa Svatokom potpisao ugovor do ljeta 2022., a pritom je Zorji platio 375.000 eura odštete.

  Iz drugih medija