Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
NIJE SE NAIGRAO

U HAJDUKU EKSPRESNO OTPISALI IGRAČA KOJEG SU SKUPO PLATILI Na Poljudu za pet nastupa iskeširali 375.000 eura, poznata njegova nova destinacija

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 03. prosinac 2019. 15:56

Oleksandr Svatok ove se zime vraća u Ukrajinu, njegov matični klub, sada pod imenom Dnjipro-1, odlučio je vratiti 25-godišnjeg stopera u svoje redove.

Web portal footboom.com samo je jedan u nizu onih koji su u Ukrajini prenijeli vijest o vjerojatnom povratku Svatoka naglašavajući da su već započeli pregovori s Hajdukom. Iz Dnjipra je taj stoper otišao još u srpnju 2017., a u Hajduk je došao u siječnju ove godine iz ukrajinskog prvoligaša Zorje.

U bijelom dresu se nije naigrao, upisao je u jesenskom dijelu samo pet nastupa u HNL-u s 395 minuta. Dnjipro-1 novi je klub nastao na financijskom bankrotu nekadašnjeg finalista Europske lige iz 2015. godine. Cilj kluba je sljedeće sezone igrati u skupini Europske lige, za što će trebati plasman na najmanje treće mjesto.

Zagreb, 021119. 
Stadion V. Gorica.
Nogometna utakmica 1. HNL izmedju HNK Gorica i HNK Hajduk Split.
Na fotografiji: Kristijan Lovric, Oleksandr Svatok.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
CROPIX

Svatoka vide kao bitnu kariku u ostvarivanju tog cilja i, prema ukrajinskim izvorima, klub će učiniti sve da se Svatok u siječnju vrati u Dnjipropetrovsk. Hajduk je sa Svatokom potpisao ugovor do ljeta 2022., a pritom je Zorji platio 375.000 eura odštete.

Linker
22. travanj 2024 07:41