Gabriele Maltinti/Getty Images
TO BI BIO PRAVI POSAO

U SPLITU ŽIVI IGRAČ KOJI BI ODMAH BIO PRAVO POJAČANJE ZA HAJDUK, NEMA KLUB I U ODLIČNOJ JE FORMI Tudor kreće po velikog prijatelja i bivšeg Vatrenog!?

Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 29. prosinac 2019. 09:21

U Splitu živi jedan igrač koji bi odmah bio veliko pojačanje za Hajduk, a slobodan je, nema klub. Riječ je, naravno, o Ivanu Striniću (32), dugogodišnjem reprezentativcu, igraču koji je godinama igrao na najvećim europskim razinama. Strinić je ljetos raskinuo ugovor s Milanom jer nije želio na posudbu u SPAL i otada je bez kluba. Kako nije igrao još od SP-a u Rusiji, lako je izračunati da je već godinu i pol dana izvan profesionalnog pogona.

Međutim, Strinić je tjelesno izvanredan, svaki je dan u jakom trenažnom procesu i krenuo je u potragu za novim klubom. Ono što je problem jest činjenica da Strinić ne želi potpisivati “svakakve” ugovore, što znači da želi i dobar klub i dobar ugovor. A to nije lako naći kada znaš da si godinu i pol dana izvan stroja, a ipak imaš 32 godine.

Sve ove činjenice mogle bi ići u prilog Hajduku. Strinić zna da bi na Poljudu odmah dobio adekvatan status u momčadi i da bi kroz dobre proljetne nastupe mogao na sebe skrenuti pozornost mnogih, a zašto ne i izbornika Zlatka Dalića, koji ga iznimno cijeni i koji dobro zna kolike su mu mogućnosti. Kad je Hajduk u pitanju, Strinić sigurno neće divljati s cijenama. Strinić bi Hajduku mogao pomoći na čak dvije pozicije.

MOSCOW, RUSSIA - JULY 11:  Ivan Strinic of Croatia greets Zlatko Dalic, Head coach of Croatia as Ivan Strinic is substituted off during the 2018 FIFA World Cup Russia Semi Final match between England and Croatia at Luzhniki Stadium on July 11, 2018 in Moscow, Russia.  (Photo by Dan Mullan/Getty Images)
Dan Mullan/Getty Images

Primarna mu je lijevi bok, ali Strinić odlično može odigrati i poziciju lijevog stopera, što bi Tudoru i njegova sustavu donijelo golemu dimenziju više.

Svakako nije nebitan podatak da su Tudor i Strinić iznimno dobri i ako postoji čovjek kojeg bi Strinić teško odbio, onda bi to bio novi trener Hajduka.

Linker
20. travanj 2024 18:49