REUTERS/David Gray
SLUŽBENO

USAIN BOLT ODBIO PONUDU HRVATSKOG DIREKTORA Ništa od transfera najvećeg sprintera svih vremena u Europu

Piše: HinaObjavljeno: 18. listopad 2018. 16:42

Legendarni jamajčanski atletičar Usain Bolt (32) odbio je ponuda malteškog prvoligaša Vallete čiji je sportski direktor Adino Mustedanagić, sin legende zagrebačkog Dinama Džemala Mustedanagića.

Valletta je ponudila Boltu dvogodišnji ugovor, međutim najbrži čovjek na svijetu odbio je ponudu.

"Postoji veliko zanimanje za Usaina. Stalnom nam šalju slične ponude. Mogu jedino potvrditi da Usain neće nastaviti karijeru na Malti," kazao je Boltov menadžer Ricky Sims.

Izvršni direktor kluba Ghasston Slimen prihvatio je Boltovu odluku, ali nije zatvorio vrata njegova dolaska u klub.

"Želimo Boltu uspješnu nogometnu karijeru. Ako se predomisli naša ponuda je na stolu," kazao je Slimen.

Bolt se trenutačno nalazi u Australiji gdje je na probi u redovima Central Coast Marinersa, a u posljednjem prijateljskom susretu zabio je dva gola u pobjedi 4-0 protiv Macarthur South Westa.

U klubu za sada šute o tome hoće li 32-godišnjem Jamajčaninu ponuditi profesionalni ugovor, a sezona počinje ovog vikenda. Kada bi sada i potpisao ugovor Bolt ne bi imao pravo nastupa do siječnja iduće godine.

Trener Marinersa Mike Mulvey na posljednjoj novinarskoj konferenciji uopće nije želio odgovarati na pitanja o Boltu poručivši kako nije uključen u pregovore.

Najveći sprinter svih vremena tijekom karijere je osvojio osam zlatnih olimpijskih medalja, te 11 zlata na svjetskim prvenstvima.

Vlasnik je svjetskih rekorda na 100 (9.58) i 200 metara (19.19), a Bolt je prvi sportaš koji je na istim Olimpijskim igrama oborio oba svjetska rekorda na kratkim stazama i prvi nakon Carla Lewisa 1984., koji je na istim Olimpijskim igrama osvojio zlato u utrkama na 100 i 200 metara.

Jedan od najboljih sportaša svih vremena atletiku je napustio je u kolovozu 2017. na svjetskom prvenstvu u Londonu i od tada pokušava postati profesionalni nogometaš.

Linker
20. travanj 2024 04:07