Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
VRUĆA TEMA

UŠAO JE U DINAMO NA MALA VRATA, A SADA MU SE SMIJEŠI MILIJUNSKI TRANSFER Dinamov prvi 'pick' za nogometno tržište komentirao interes europskog giganta

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 17. listopad 2018. 10:05

Dinamo radi u miru. Nenad Bjelica ima privilegij da u reprezentativnoj stanci malo tko osim SN-a pita za Dinamo. Za vikend Dinamo gostuje na Drosini, a Istra je više puta bila knedla u grlu, čak i čuvenom Vahi. No, Istra je Ivanu Šunjiću, recimo, travnjak koji će pamtiti cijeli život. Tu je debitirao za Dinamo, tu je pobijedio Grčku u odlučujućoj utakmici za plasman reprezentacije U-21 na Euro 2019. Šunjić će u subotu opet biti u Puli, pitanje je hoće li početi u prvih 11 ili s klupe, daleko je subota.

Talijani se ne šale

No, zašto u prvi plan stavljamo Šunjića? Jer je on u zadnje vrijeme isplivao kao prvi Dinamov “pick” za nogometno tržište. Uz Danija Olma, naravno. Ušao je na mala vrata u ovaj Dinamo, sumnjali su u njega, a postao je jedan od važnih igrača. Sve što je odigrao, položio je, neki ga već vide i kao legitimnog kandidata za A reprezentaciju. Dobro, polako...

Zagreb, 200918.
Stadion u Maksimiru.
Utakmica 1. kola Europske lige, skupina D,
GNK Dinamo - Fenerbahce S.K. 
Na fotografiji: Ivan Sunjic.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovacev / CROPIX

Talijanski mediji zadnjih dana pišu kako je Ivan Šunjić jedna od meta Intera. Zakotrljalo se to na više strana, Šunjić je svojim igrama u Dinamu i mladoj reprezentaciji pokazao vrijednost. A razmišlja li momak o Interu?

- Ne mogu ništa o tome reći, niti imam ikakva saznanja. Potpuno sam usredotočen na Dinamo i mladu reprezentaciju, to je jedino što me zanima - rekao je Šunjić.

No, kad se pojavi priča o Interu, to je uvijek zanimljivo. Znamo da talijanske kolege nikad ne pišu bez temelja, u toj priči sigurno ima dima i vatre. Kad Inter krene u akciju, onda se uvijek nešto dogodi. Recimo, Inter je iz Dinama uzeo Kovačića i Brozovića, htio je i Vrsaljka, Benkovića, Sosu... Kad Inter nekoga traži, ili talijanski mediji objave da Inter nekoga želi, taj igrač ubrzo ode iz Dinama. Ne uvijek u Inter.

Tako je sad sa Šunjićem. Navodno, pišu Talijani, Dinamo bi prihvatio ponudu od pet milijuna eura, međutim, čini nam se da bi u Maksimiru sad takvu ponudu odbili. Šunjić je važan igrač u U-21 reprezentaciji, odlično je zamijenio Ademija u Dinamu i time privukao pozornost velikih klubova, njegova cijena je sigurno veća od pet milijuna eura.

Murska Sobota, 280618.
Igraliste NK Mura. 
Prijateljska pripremna utakmica GNK Dinamo - Gabala.
Na fotografiji:  Ivan Sunjic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

Ima tu još nešto. Prvi u redu za odlazak je Arijan Ademi, on bi na zimu mogao otići opet u Lille. Ili nekamo drugamo. Šunjić bi tada zauzeo sasvim njegovu poziciju, odigrao bi Euro mladih idućeg ljeta i tada bi bio vruća roba. No, Šunjić, kako čujemo, ne bi imao ništa protiv još jedne sezone u Dinamu, a tada bi kao jedan od glavnih igrača sigurno i povećao svoju tržišnu cijenu.

Da zaključimo, Šunjić bi uistinu mogao biti sljedeći veliki Dinamov transfer. Napredovao je u Lokomotivi, u Dinamu se brzo prilagodio, jedan je od nositelja Gračanove priče prema Euru U-21.

Zapresic, 241117. 
Igraliste SRC Zapresic.
Hrvatski telekom, 1. HNL, prvenstveni susret 17. kolo, Inter Zapresic - Lokomotiva.
Na fotografiji: Ivan Sunjic.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX
Ivan Šunjić

Umalo završio u Belgiji

On je hit igrač ove jeseni, a kad se sjetimo da je zamalo otišao u Brugge, iz Lokomotive. Možda bi sad već bio A reprezentativac, kao neki iz Bruggea, ali možda mu se nikad ne bi otvorili obzori koji mu se sad otvaraju. Još uvijek je zamjena Ademiju, ali i u takvoj ulozi želi ga Inter.

U svakom slučaju, prije zimskog prijelaznog roka nema transfera. Ovisit će i o Dinamovu europskom rezultatu, prezime li Modri u Europi, sve je moguće. Ali, kad se spomene Inter, znači sigurno da se nešto kuha...

Linker
19. travanj 2024 09:55