REUTERS
ZABRINJAVAJUĆ POGLED U SVLAČIONICU

VAPAJ NIKE KOVAČA DO KRAJA RAZOTKRIO PRAVO STANJE U BAYERNU: Posao od 200 milijuna eura je pred konačnim krahom, drugi zvučni transfer već je propao..

Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 28. lipanj 2019. 23:29

U njemačkim medijima, posebno onim koje bave Bayernom, ovih dana često se izvlači izjava Ulija Hoenessa iz veljače ove godine.

- Da samo znate koga smo već osigurali za sljedeću sezonu - tajnovit je bio predsjednik Bayerna.

Međutim, desetak dana prije početka priprema, a one su zakazane za 8. srpnja Niko Kovač još nema definirani igrački kadar za sljedeću sezonu.

- Trebamo još četiri igrača. Sa 17 igrača ne možemo daleko, trebamo barem njih 19 u polju plus vratari - zavapio je Kovač.

U ovom trenutku Bayernov kadar broji točno 22 igrača. Od toga su četiri vratara, šest je defenzivaca, šest je veznjaka, te šest napadača. Međutim, kada se dublje zagrebe, među tih 22 igrača nalaze Früchtl i Hoffmann, vratari koji će teško doći i do klupe sljedeće sezone, potom je tu još uvijek Jerome Boateng, kojem je prije dva mjeseca Hoeness rekao da mu je najbolje otići iz kluba. U sličnoj situaciji je i Renato Sanches, portugalski veznjak koji ode dolaska u Bayern praktički ne igra i sam traži izlaz, tu je i Meritan Shabani, igrač koji je priključen iz druge momčadi, ali bez izgleda za minutažu.

Bayern je osim dvojca Lucas Hernandez - Benjamin Pavard doveo i Jann-Fiete Arpa, talentiranog napadača iz HSV-a, međutim, teško je vjerovati da će 19-godišnjak imati značajniju minutažu ove sezone. Za njega je predviđena posudba. I kada se na kraju sve zbroji, Kovač je ostao na točno 17 igrača, od kojeg su dva vratari.

Koga bi mogao Bayern dovesti ovog ljeta? Posve je jasno da nakon odlaska Riberyja i Robbena, trebaju se pojačati na krilnim pozicijama. Priča oko Leroya Sanea već se pretvorila u pravu sapunicu, sjajni napadač Manchester Cityja velika je želja Bavaraca. No, cijeli posao na koncu bi mogao koštati oko 200 milijuna eura, a i sam Sane nije još raščistio gdje će igrati sljedeće sezone.

- Idem na odmor, pa ću vidjeti - rekao je nedavno njemački reprezentativac koji čeka i ponudu Građana jer mu ugovor s njima istječe sljedeće godine.

- Sve je manje vjerojatno da će posao uspjeti, ogroman je novac u pitanju - skeptičan je po tom pitanju i Hoeness.

Čini se da je i drugi transfer pred propašću. Naime, Bayern je htio od Stuttgarta kupiti mladog stopera Özana Kabaka, on bi popunio rupu nastalu odlaskom Hummelsa te Boatenga. Bavarci su Švabama ponudili 15 milijuna eura za 19-godišnjaka, no Kabak bi na kraju mogao završiti u Schalkeu. Timo Werner još je jedan napadač kojeg se dovodilo u kontekst Bayerna, no kako je i on u zadnjoj godini ugovora s RB Leipzigom, u Münchenu su procijenili da bi bolje bilo pričekati još jednu sezonu i onda ga uzeti besplatno. Ni toliko željeni Callum Hodson-Odoi, za kojeg su zimus bili spremni izdvojiti više od 40 milijuna eura, također bi mogao ostati samo želja. Naime, Chelsea se nije spreman odreći velikog talenta, ponudili su mu i novi ugovor.

Stoga se sada Bayern okreće planu B, prvi na meti je Ousmane Dembele, krilo Barcelone kojem Bundesliga nije nepoznanica jer je igrao za Borussiju D. prije odlaska u Kataloniju. Ako i taj plan ne uspije, Bayern bi se mogao okrenuti Stevenu Berwijnu, krilu PSV-a koji bi bio daleko jeftinija varijanta i od Sanea i od Dembelea.

Za stopersku poziciju bi mogao konkurirati Niklas Stark, srednji branič Herthe. Drugi kandidat je Kevin Vogt, stoper Hoffenheima.

No, možda nas na početku priprema dočeka i iznenađenje te se Hoenessova izjava o velikim pojačanjima pokaže točnom...

Linker
16. travanj 2024 17:07