Hanza Media
ZADIVILI NA EURU

VATRENI DUO NA METI ENGLESKIH VELIKANA Chelsea i Liverpool dovode Hrvate za 60 milijuna eura

Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 18. srpanj 2016. 23:01

Nakon što je u argentinskom veznjaku Everu Banegi pronašao željenog playmakera za sljedeću sezonu, Roberto Mancini odškrinuo je vrata izlaznim transferima i Marcelo Brozović još jednom je oglašen kao vruća i luksuzna Interova roba koja traži novog bogatog udomitelja.

U nedjelju je Gazzetta dello Sport prva objavila da su uspostavljeni kontakti s Liverpoolom, a engleske novine su osvježile vijest podsjetnikom da je Brozovića htio i Arsenal.

velika zarada Marcelo Brozović i Ivan Perišić troše posljednje dane godišnjeg odmora prije nego što se 19. srpnja priključe ostatku momčadi, koja je prvu fazu priprema odradila u SAD-u, ali prema signalima s “mercata” neće se još dugo zadržati među “nerazzurrima”. Uhvaćeni u škare Uefina financijskog fair-playa Inter i njegov direktor Piero Ausilio već izvjesno vrijeme spretno zatvaraju neke davne minuse kupujući jeftino i na rate, a zatim prodajući nogometaše po dvostruko većoj cijeni u gotovini, nastojeći pritom ostati kompetitivni u okruženju Serie A.

Mateo Kovačić je, recimo, donio triput više nego što su ga platili Dinamu, a na Brozoviću nakon uloženih 11 milijuna eura u tri rate sada namjeravaju zaraditi barem 25 milijuna odjednom ili kroz dva obroka. Prethodnih tjedana mediji su s Apenina prema Anfieldu selili drugog mladog veznjaka, poljskog reprezentativca Piotra Zielinskog iz Udinesea, ali čini se da se klubovi nisu uspjeli usuglasiti oko odštete pa se interes Jürgena Kloppa preselio prema 23-godišnjem hrvatskom igraču.

Inter u međuvremenu spremno čeka otvaranje licitacije za još nekolicinu brendiranih zvijezda, među kojima najveći interes engleskih i španjolskih klubova izazivaju Ivan Perišić i Mauro Icardi. Premda Transfermarkt njegovu vrijednost nakon Eura 2016 procjenjuje na 25 milijuna eura, izvori bliski klubu tvrde da Inter neće niti otvarati “uvredljive ponude” za Perišića. Dođe li ovog ljeta do transfera, vrijednost posla vrtjet će se oko 35 milijuna eura, a kao najizdašniji ponuditelj figurira Chelsea čiji je novi menadžer Antonio Conte veliki fan hrvatskog krilnog napadača.

Juve troši Financijska alkemija za kojom posežu Interovi direktori i Milanova nemoć da privuče svjetsku zvijezdu u svoju svlačionicu svjedoče da demarkacijska linija između Torina i Milana do daljnjeg ostaje čvrsto zacementirana. Juventus je u ovom prijelaznom roku već kupio Miralema Pjanića (32 mil. eura), doveo je na posudbu Bentaiju iz Bayerna i sprema se uzeti Marka Pjacu te srušiti klupski transferni rekord kupovinom Gonzala Higuaina. Znači li to otpusno pismo za Marija Mandžukića? Naši sugovornici tvrde - ne znači. “Stara dama” rastala se s Moratom, možda će se riješiti i Zaze, ali generalno nije opterećena tom vrstom ekvilibristike.

Nakon što je u proteklih pet sezona pretvorio domaću ligu u vlastito trofejno lovište, Juve napokon želi otići korak dalje i osvojiti Ligu prvaka. Za takav pothvat klub je spreman držati roster od 25 kvalitetnih i skupih nogometaša među kojima ima mjesta i za Mandžukića, iako bi njegova minutaža u novim okolnostima mogla patiti. Bolje izglede za novu plodnu golgetersku sezonu, barem na papiru, uživa Nikola Kalinić koji je već zaslužio produljenje ugovora s Fiorentinom pod poboljšanim uvjetima. Uvjeti i modaliteti razvoda do daljnjeg koče povratak Kovačića na “čizmu”; Milan je zagrijan, ali Mateo želi zadržati bogati ugovor, a Real ne namjerava igrača prodati po diskontnoj cijeni...

Linker
23. travanj 2024 01:17