Getty Images
SPORTSKE NOVOSTI DOZNAJU

VATRENI PRED TRANSFEROM ŽIVOTA Izbacili su hrvatskog prvaka, zaradili 164 milijuna eura, a sad su za Dalićevog specijalca spremni dati čak 20 milijuna

INTERES IZ PORTUGALA Nakon prodaje Joaa Felixa madridskom Atleticu za 126 milijuna eura velikan je u potrazi za novim ofenzivcima, a izbor je pao i na hrvatskog reprezentativca
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 09. srpanj 2019. 15:15

Sljedeći tjedan Benfica bi na adresu Wolfsburga trebala poslati ponudu od 20 milijuna eura za hrvatskog reprezentativca Josipa Brekala! Ta nam je informacija jučer sletjela od naših pouzdanih njemačkih izvora.

Po onome što saznajemo, Wolfsburg bi tu ponudu mogao prihvatiti, te bi tako sjajni mladi hrvatski napadač od početka nove sezone mogao nositi dres slavnog portugalskog kluba. Naravno, priča još nije završena, jer kod takvih velikih poslova moraju se dogovoriti još mnogi detalji, recimo plaća našeg igrača, bonusi i sve ostalo što ide uz ugovore o transferu. Ali kako sada stvari stoje, Brekalo je jako blizu potpisu za momčad Bruna Lagea.

Benfica je ovog prijelaznog roka prodala dva igrača i na njima zaradila veliki novac. Naime, Joao Felix prodan je u Atletico iz Madrida u transferu vrijednom 126 milijuna eura, a Wolverhampton je otkupio ugovor napadača Raula Jimeneza za 38 milijuna eura, tako da je blagajna portugalskog prvaka puna do vrha i može krenuti u velike investicije. Jedna je već zgotovljena. Iz Reala iz Madrida je za 20 milijuna eura stigao Raul de Tomas, dijete Reala koji je prošao kroz sve mlađe selekcije Kraljevskog kluba, ali nikad nije dobio pravu priliku da zaigra za prvu momčad. Posljednju sezonu je proveo u Rayo Vallecanu, gdje je imao odličnu sezonu, te je postigao 14 golova i pokazao da se ipak radi o vrlo dobrom napadaču.

Nije se naigrao

Sada mu treba priključiti još jednog odličnog napadača, s kojim će dobro surađivati u sljedećoj sezoni, a u Benfici drže da bi to bio upravo naš Josip Brekalo, kojeg žele dovesti za istu cifru. Tako bi za 40 milijuna eura ukupno Benfica riješila napadačku formaciju oslabljenu nakon odlaska Felixa u redove momčadi Diega Simeonea.

Prošle sezone Brekalo se nije naigrao u Wolfsburgu i definitivno nije mogao biti zadovoljan svojom minutažom. Njegova sudbina nekako je slična onoj Borne Sose, suigrača iz mlade hrvatske reprezentacije. Svi su vidjeli njegove kvalitete, bio je bolji od konkurenata za svoju poziciju, ali je minutažu dobivao na kapaljku.

Koliko je kvalitetan igrač, pokazivao je u reprezentaciji Hrvatske gdje ga je izbornik Zlatko Dalić koristio na tri pozicije, na njegovoj prirodnoj, lijevom krilu, ali isto tako odlično je odradio svoje zadatke na desnom krilu i desnom beku.

Brekalo više nije budućnost Vatrenih, on je - sadašnjost. No bez obzira na jako dobre prezentacije u dresu viceprvaka svijeta, bivši trener Wolfsburga Bruno Labbadia nije ga previše doživljavao, nije mu pružao pravu priliku kakvu je naš napadač zasluživao. Već tada je Brekalo sasvim logično razmišljao o promjeni kluba. Wolfsburg je u međuvremenu preuzeo austrijski trener Oliver Glasner. Prema onome što smo saznali, Austrijanac je kazao Brekalu da na njega itekako računa ove sezone koja slijedi, te da ga vidi kao jednog od temeljnih igrača Wolfsburga.

WOLFSBURG, GERMANY - FEBRUARY 16:  Josip Brekalo of VfL Wolfsburg is challenged by Aaron of FSV Mainz during the Bundesliga match between VfL Wolfsburg and 1. FSV Mainz 05 at Volkswagen Arena on February 16, 2019 in Wolfsburg, Germany.  (Photo by Martin Rose/Bongarts/Getty Images)
Martin Rose/Bongarts/Getty Images

Veliki iskorak

Međutim, teško je vjerovati da bi ta činjenica mogla zaustaviti transfer na kojem će Wolfsburg itekako zaraditi. Naime, Nijemci su Dinamu svojevremeno za Brekala platili 7 milijuna eura. Naravno, odlaskom u Benficu, Josip Brekalo bi napravio veliki iskorak u karijeri. Portugalski prvak igra u Ligi prvaka, tako da bi mladi hrvatski A i U-21 reprezentativac iskoračio na najveću nogometnu scenu. Na netom završenom Europskom prvenstvu U-21 reprezentacija, Brekalo je uz Nikolu Vlašića bio najbolji hrvatski reprezentativac.

Da se nije ozlijedio na utakmici s Rumunjskom, možda bi i Gračanova selekcija ispričala neku drugu priču, možda ne bi ispala već u skupini.

Linker
24. travanj 2024 00:50