Paun Paunovic / CROPIX / CROPIX
BRZO SU GA SNIMILI I ODVELI

VEĆ JE GOTOVO!? IZNENADA OTIŠLO JOŠ JEDNO HAJDUKOVO DIJETE Veliki talent napustio Poljud, ugledni klub poslao privatni avion po pojačanje iz Splita!

Još jedan talentirani Hajdukov igrač napustio je Poljud. 21-godišnji veznjak Toma Bašić za kojeg se govorilo da je budućnost kluba, svojim je igrama skrenuo pozornost francuskog prvoligaša Bordeauxa koja je prema Splitu prvo poslao službenu ponudu, a potom i klupski avion.
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 07. kolovoz 2018. 22:49

U utorak poslije podne Toma Bašić odletio je privatnim zrakoplovom iz Zadra u Bordeaux gdje će danas obaviti liječnički pregled nakon kojeg slijedi potpis četverogodišnjeg ugovora. Privatni zrakoplov francuskog kluba nije mogao sletjeti u Split zbog prebukiranosti zračne luke Resnik, zato je Bašić morao automobilom do Zadra gdje se ukrcao na privatni let za Bordeaux.

Hajduku u transferu Bašića pripada odšteta od 3,5 milijuna eura, što je fantastična zarada s obzirom na to da su Bijeli Bašića doveli kao slobodnog igrača u ljeto 2014. kada je tadašnji sportski direktor Goran Vučević igrača od nepunih 17 godina privolio na prelazak iz Kranjčevićeve na Poljud.

Kalio se Bašić u Rudešu prije negoli je za Bijele debitirao 10. kolovoza 2015. u dvoboju s Lokomotivom u Kranjčevićevoj, a posljednju utakmicu u bijelom dresu odigrao je prošle nedjelje također protiv Lokomotive.

Ukupno je za Hajduk upisao 75 utakmica postigavši 11 pogodaka, a ove sezone je odigrao dvije europske utakmice. Bašić će u Bordeauxu imati godišnja primanja u visini od 300.000 eura, gotovo 10 puta više negoli je imao na Poljudu. Odlaskom Bašića ostao je Hajduk pred susrete sa Steauom na tri klasična veznjaka, Caktašu, Juriću i Hamzi.

Linker
07. svibanj 2024 07:49