Getty Images
PLES MILIJARDI

VEĆ JE POTROŠENO VIŠE OD POLA MILIJARDE EURA: OVO JE DESET NAJVEĆIH TRANSFERA OVOG LJETA Čak pet je realizirao Real, među njima je i Belgijanac

Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 13. lipanj 2019. 17:40

Ljetni prijelazni rok službeno počinje 1. srpnja, ali veliki europski klubovi su već krenuli u popunjavanje redova za sljedeću sezonu. Ne štede se novci za dovođenje velikih pojačanja, a već sada je za 10 najskupljih transfera potrošeno više od pola milijarde eura, odnosno točno 563 milijuna eura.

U potrošnji prednjači Real Madrid. 'Kraljevski klub' je ozbiljno krenuo u obnovu momčadi za sljedeću sezonu. Zinedine Zidane u svlačionici već ima 5 novih igrača koji su plaćeni 303 milijuna eura. Najpoznatiji među njima, Eden Hazard, večeras će u 19 sati po prvi put izaći na travnjak Santiago Bernabeua kao novi igrač Reala. Madridski klub se nada kako će danas biti srušen rekord od 80 tisuća ljudi koji su prije 10 godina došli na predstavljanje Cristiana Ronalda. Hazard je došao za inicijalnih 100 milijuna eura, a Chelsea bi mogao dobiti daljnjih 30-40 milijuna na ime raznih dogovorenih bonusa.

Kao novi igrač Reala već je predstavljen Luka Jović kojeg je madridski klub Eintrachtu platio 60 milijuna eura, a novi igrači Zidaneove momčadi su još Eder Militao (Porto, 50 milijuna), Ferland Mendy (Lyon, 48 milijuna) te Rodrygo (Santos, 45 milijuna).

Ni Barcelona nije sjedila prekriženih ruku. Na Camp Nou je stigao najtraženiji mladi igrač današnjice Frenkie de Jong, čija je inicijalna cijena, bez bonusa, 75 milijuna eura. Skuplji od njega je, osim Hazarda, i Lucas Hernandez kojeg je Bayern Atleticu platio 80 milijuna eura, a Bavarci se u top 10 transfera nalaze još s Benjaminom Pavardom koji je iz Stuttgarta stigao za 35 milijuna eura.

U top 10 se nalaze još Raul Jimenez, kojeg je Wolverhampton otkupio od Benfice za 38 milijuna eura te Karem Demirbay koji je za 32 milijuna eura došao iz Hoffenheima u Bayer.

Linker
19. travanj 2024 16:50