Joao Felix
 Getty Images
TRANSFER GODINE PODIJELIO JAVNOST

VELIKA ANKETA SN-A: VRIJEDI LI DEČKO KOJEG SMO GLEDALI U ZAGREBU 127 MILIJUNA EURA Odlučite sami je li nova zvijezda zaslužila 4. transfer u povijesti

Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 04. srpanj 2019. 17:41

Ono o čemu se danima pisalo jučer je dobilo i službenu potvrdu – Portugalac Joao Felix postao je novi član madridskog Atletica koji je za njega platio odštetu od 127,2 milijuna eura.

Felix je prošle sezone postigao 20 golova i imao 11 asistencija za Benficu, za njega je zanimanje pokazalo veliki broj engleskih klubova, ali on se na kraju odlučio za Atletico u kojem će nositi broj 7 te će na neki način, iako ne igraju istu poziciju, zamijeniti Antoina Griezmanna koji će kariejru nastaviti u Barceloni.

Najskuplji je ovo transfer u povijesti madridskog kluba, koji je do sada najveću odštetu platio prošle godine kada je za 72 milijuna eura doveo Thomasa Lemara, ali i četvrti najskuplji transfer u povijesti.

Getty Images

Ispred Felixa ostali su samo Neymar, Philippe Coutinho te Kylian Mbappe, a iza su ostali Ousmane Dembele, Cristiano Ronaldom, Paul Pogba, Gareth Bale i Eden Hazard, koji zatvara transfere za koje je plaćeno najmanje 100 milijuna eura odštete.

Rekordni transfer godine izazvao je brojne polemike, jedan dio sportske javnosti smatra kako je Atletico platio previše za 19-godišnjeg Portugalca, dio vjeruje kako će se ovaj posao itekako isplatiti madridskom klubu u nadolazećim godinama, a svoje mišljenje možete dati u anketi Sportskih novosti.

Portugalski klubovi su poznati po uspješnoj prodaji svojih velikih talenata, a zanimljivo je kako je u ovom slučaju Porto ispao velikim gubitnikom. Naime, Felix je igrao u njihovim mlađim selekcijama, ali ga 'Zmajevi' nisu zadržali zbog sitne građe. Nakon toga se Felix priključio Benfici koja je znala unovčiti njegov talent.

Spomenimo i kako je Felix debitirao za seniorsku reprezentaciju Portugala u polufinalu ovogodišnjeg izdanja Lige nacija.

Top 10 najvećih transfera u povijesti:

1. Neymar (Barcelona – PSG), 222 milijuna eura

2. Philippe Coutinho (Liverpool – Barcelona), 145 milijuna eura

3. Kylian Mbappe (Monaco – PSG), 135 milijuna eura

4. Joao Felix (Benfica – Atletico Madrid), 126 milijuna eura

5. Ousmane Dembele (Borussia Dortmund – Barcelona), 125 milijuna eura

6. Cristiano Ronaldo (Real Madrid – Juventus), 117 milijuna eura

7. Paul Pogba (Juventus – Manchester United), 105 milijuna eura

8. Gareth Bale (Tottenham – Real Madrid), 101 milijuna eura

9. Eden Hazard (Chelsea – Real Madrid), 100 milijuna eura

10. Cristiano Ronaldo (Manchester United – Real Madrid), 94 milijuna eura

Linker
18. travanj 2024 05:28