Ivan Peric / CROPIX CROPIX
PADAJU REKORDI

VELIKA NADA HRVATSKOG NOGOMETA STIŽE U UGLEDNU LIGU PETICE ZA PET MILIJUNA EURA! Pao najveći zimski transfer HNL-a nakon Danija Olma

Piše: Darko RužićObjavljeno: 29. siječanj 2020. 16:33

Boško Šutalo stigao je danas u pratnji svojih zastupnika u Bergamo i nakon kratkog odmora javio se svojim budućim poslodavcima u Atalanti. Potom je pristupio i obveznim liječničkim pregledima, pomnim i detaljnim. Sa zdravljem zapravo nema problema. Čvrst je mladac. Ipak, kad svi nalazi budu prikupljeni i gotovi, potpisat će petogodišnji ugovor s Atalantom i biti predstavljen njezinim navijačima i medijima.

Epilog je to višednevnih pregovora koji su, kako se i očekivalo, uspješno okončani. Osijek i Atalanta dogovorili su odštetu u iznosu 5 milijuna eura koliko će Talijani platiti za prijevremeni raskid ugovora našeg prvoligaša s svojim mladim braničem.

I sam je Šutalo dogovorio uvjete pod kojima će postati član kluba iz Bergama pa više nikakvih prepreka nema. Osim ponekog tehničkog detalja.

U trenutku kada i formalno Boško Šutalo postane bivši igrač Osijeka podvući će se crta i matematički izračun novčane dobiti iako je već sada izvjesno, najveći je to transfer koji je prvoligaš s Drave ostvario u svojoj povijesti.

Rekord je do sada držao onaj iz ljeta 2018. godine kada je Eros Grezda otišao u Glasgow Rangers za 2,75 milijuna eura.

A i inače su Osječani u posljednje gotovo četiri godine, otkako je u klub ubrizgan kapital mađarskih (su)vlasnika Lőrinza Meszarosa s partnerima i predsjednika kluba Ivana Meštrovića, u prijelaznim rokovima ostvarili veliku dobit iz ransfera svojih igrača.

Linker
25. travanj 2024 08:41