Getty Images
SJAJNE VIJESTI ZA BIJELE

VELIKA POLJUDSKA OFENZIVA POSLJEDNJEG DANA PRIJELAZNOG ROKA Stigao srebrni Vatreni, a nude se još dva zvučna imena koji bi bili velika pojačanja

Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 02. rujan 2019. 10:03

Hoće li tko od tri moguća povratnika stići u redove Hajduka posljednjeg dana prijelaznog roka, znat će se danas. Postoji kombinacija za dolazak Tina Svena Sušića, još jednog igrača koji je već bio u Hajduku kada ga je vodio Damir Burić. Sušić, koji može pokriti gotovo sve pozicije u vezi i manevru, s Poljuda je otišao u ljeto 2016. godine u Genk za dva milijuna eura.

Nakon toga je bio na posudbi u Maccabiju iz Tel Aviva, odakle se vratio u Belgiju te iz Genka otišao u Royal Antwerpen. Od prošlog ljeta član je nizozemskog prvoligaša Venla, a posljednjih se dana pisalo da je pred transferom. Spominjali su se Heerenveen i Groningen, talijanska Brescia i neki turski klubovi, no Sušić za sada još nije promijenio sredinu i, prema dostupnim informacijama, u pregovorima je s Hajdukom, postoji opcija za njegov povratak. Sušić je svojevremeno u Hajduku bio proglašen najboljim igračem po ocjenama Sportskih novosti, a dao je brojne važne golove. Ukupno je za Hajduk odigrao 134 utakmice, zabio 27 golova i upisao 23 asistencije. Prošle je sezone za Venlo nastupio 28 puta i imao pet golova i tri asistencije.

Split, 200416.
Stadion Poljud.
Nogometna utakmica 32. kola MAXtv Prve lige, Hajduk - Lokomotiva. Na fotografiji: Tino Sven Susic sa suigracima pozdravlja publiku nakon utakmice
 Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Tom Dubravec / CROPIX / CROPIX

Druga priča, doduše. stara već desetak dana, jest povratak Filipa Bradarića na posudbu u Hajduk. Zna se da je on u Cagliariju u drugom planu dolaskom Nainggolana, no predsjednik Tommaso Giulini želi da ovu sezonu odigra na posudbi da bi sljedeće, kada belgijski veznjak ode, upao na njegovo mjesto uz još bolje financijske uvjete i novi ugovor. Postoji opcija po kojoj bi Bradarić mogao u Getafe, klub iz španjolske Primere koji igra Europsku ligu, no čini se da se javio i Dinamo, koji bi ga također htio. No Bradarić tu opciju nije ni razmatrao jer na posudbu u Hrvatsku želi jedino u Hajduk.

Slobodna Dalmacija javlja kako je transfer dogovoren, a sve bi se službeno trebalo znati danas, najkasnije u 16 sati, kada je na Poljudu zakazana press-konferencija o prijelaznom roku, gdje će govoriti sportski direktor Saša Bjelanović. Bradarić ima šest nastupa za hrvatsku reprezentaciju. U Rijeci je prije odlaska u Cagliari (27 nastupa, dvije asistencije) bio glavni igrač, skupio je 132 nastupa zabivši osam golova i upisavši 15 asistencija, dok je u Hajduku prije toga kao mlad imao 48 utakmice uz tri gola i pet asistencija.

KANSAS CITY, MISSOURI - JULY 23: Fiete Arp of FC Bayern Muenchen battles for the ball with Ivan Strinic of Milan during the 2019 International Champions Cup match between FC Bayern and AC Milan at Children`s Mercy Park Stadium on July 23, 2019 in Kansas City, Missouri. (Photo by Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images)
Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images

Treći je mogući povratnik ujedno i najiskusniji, a njegovo se ime već spominjalo proteklih dana. Prekaljeni lijevi bek Ivan Strinić ima 49 nastupa za reprezentaciju, s kojom je osvojio srebro u Rusiji. On je trenutačno bez kluba nakon rastanka s Milanom, a rado bi došao na šest mjeseci pomoći Hajduku, s kojim je osvojio jedan Kup te igrao svojevremeno u Europskoj ligi kada su Bijeli posljednji put nastupili u grupnoj fazi. Prije Milana je Strinić nastupao za Sampdoriju, Napoli i ukrajinski Dnjipro.

Linker
24. travanj 2024 23:52