Robert Prosinečki
 Foto: Aziz Karimov / Pacific Pres / SIPA / CROPIX / Aziz Karimov/Pacific Pres/SIPA/
POBIJEDIO OSIMA

VELIKA VIJEST STIGLA IZ SARAJEVA Robert Prosinečki je novi izbornik Bosne i Hercegovine i to kao prvi stranac na klupi Zmajeva!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. siječanj 2018. 15:45

Legenda hrvatskog nogometa Robert Prosinečki novi je izbornik reprezentacije Bosne i Hercegovine, čime je okončana tromjesečna sapunica oko nasljednika Mehmeda Baždarevića.

Jedini konkurent bio mu je BiH stručnjak i sin proslavljenog Ivice Osima, Amar, ali je na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH u Sarajevu odlučeno kako Zmajeve preuzima Veliki Žuti!.

Očito je da su zahtjevi i planovi Prosinečkog bili dovoljno uvjerljivi za članove Izvršnog odbora nakon što su obavljeni razgovori i prezentirani planovi dvojice kandidata.

Osimovi najveći zagovornici bili su premijerligaški klubovi, među njima i hrvatski klubovi, iako mu nijedan nije izrekao javnu podršku. Osim je od početka kao svoj izborni program nametao odlučnost da u reprezentaciju uvodi sve više igrača iz Premijer lige, odnosno da napravi simbiozu reprezentacije i klubova.

  Split, 261217
U Velikoj dvorani SC Gripe odrzan je 16. humanitarni, malonogometni turnir Cetiri kafica - Memorijal Dina Petrinovica.
 Na fotografiji: Robert Prosinecki.
 Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
Vladimir Dugandzic / CROPIX / CROPIX
Robert Prosinečki

I stoga je logika klubova bila jasna - bez igranja za reprezentaciju nema afirmacije, bez afirmacije nema prodaje, a bez prodaje nema života.

Stoga je Osim od početka bio prvi favorit za novog izbornika u domaćoj javnosti, ali na kraju je ipak presudio Izvršni odbor i povjerenje dao prvom treneru izvan BiH koji je dobio priliku voditi Zmajeve.

Bivši hrvatski reprezentativac i pomoćnik hrvatskog izbornika Slavena Bilića u trenerskoj karijeri vodio je Crvenu zvezdu, Kayserispor te je bio izbornik Azerbejdžana. Na mjestu nogomentnog izbornika BiH naslijedio Mehmeda Baždarevića kojemu su u Nogometnom savezu BiH u prosincu prošle godine uskratili povjerenje zbog neuspjeha u kvalifikacijama za predstojeće Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji.

Prvi nastup u ulozi izbornika BiH Prosinečki će imati 28. i 31. siječnja 2018. godine kada će reprezentacija BiH igrati prijateljske utakmice protiv selekcija Sjedinjenih Američkih Država i Meksika.

Linker
23. travanj 2024 21:46