CROPIX
POVRATAK KUĆI

VELIKA VIJEST STIŽE IZ DEŽELE, ČEKA SE SAMO SLUŽBENA POTVRDA Matjaž Kek nakon povijesnih uspjeha s Rijekom postaje izbornik!

Piše: HinaObjavljeno: 21. studeni 2018. 14:04

Donedavni trener Rijeke Matjaž Kek dogovorio se sa Slovenskim nogometnim savezom da ponovo preuzme izabranu nogometnu vrstu „dežele“koju je već vodio od 2007. do 2011. godine, objavio je u srijedu slovenski sportski portal Ekipa koji se poziva na neslužbene, ali „sasvim pouzdane“ izvore.

Slovenski nogometni savez još nije potvrdio vijest, no portal navodi da će to ubrzo učiniti budući da je ugovor s Kekom kao budućim izbornikom već s obje strane usuglašen do najmanjih pojedinosti i da ga još samo treba potpisati, što se očekuje idućeg tjedna.

Nakon što je ostavku zbog neuspješnih rezultata reprezentacije dao prijašnji selektor Tomaž Kavčič, na zadnjih nekoliko utakmica slovenske reprezentativce s klupe je vodio njegov pomoćnik Igor Benedejčič.

O'Neill više nije izbornik Irske

Irski nogometni savez raskinuo je suradnju s izbornikom Martinom O'Neillom i njegovim pomoćnikom Royom Keanom nakon niza od šest utakmica bez pobjede.

"Zahvaljujemo Martinu, Royu i cijelom stručnom stožeru na svemu što su napravili s Irskom. S njima smo doživjeli dosta lijepih stvari, posebno na Europskom prvenstvu u Francuskoj koje će dugo ostati u sjećanju irskih navijača", stoji u priopćenju Irskog nogometnog saveza.

Njihova zadnja utakmica bio je ogled protiv Danske u Ligi nacija u ponedjeljak (0-0).

Bivši trener Leicestera i Celtica O'Neill preuzeo je irsku reprezentaciju u studenom 2013. godine i vodio ju je u 55 utakmica, a najveći uspjeh je svakako osmina finala Europskog prvenstva u Francuskoj 2016. godine.

Irska je u kvalifikacijama za SP u Rusiji stigla do doigravanja, ali ju je u Dublinu sa 5-1 pobijedila Danska nakon što je prva utakmica u Kopenhagenu završena rezultatom 0-0. Nakon toga su rezultati bili razočaravajući i završili su tako da je Irska bila zadnja u svojoj skupini Lige nacija, poslije poraza od Walesa i u gostima i kod kuće i dva neodlučena rezultata s Danskom, što ju je odvelo u niži rang natjecanja.

Bivši veznjak Manchester Uniteda Keane je u dresu irske reprezentacije odigrao 67 utakmica, a desna ruka O'Neillu je zadnjih pet godina.

Linker
25. travanj 2024 19:04