Goran Mehkek / CROPIX CROPIX
RASPISALI SE ŠPANJOLCI

VELIKAN VEĆ OVE ZIME ŽELI DANIJA OLMA Španjolci tvrde: Dinamo je ispao iz Lige prvaka, ali na Maksimiru ispod jedne cifre neće ići!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. prosinac 2019. 20:04

Najbolji nogometaš Dinama, Španjolac Dani Olmo još je jednom zablistao na najvećoj europskoj nogometnoj sceni, ovog puta protiv Manchester Cityja. Sjajno je Dani pogodio za vodstvo Dinama u posljednjem kolu Lige prvaka protiv engleskog velikana, ipak, pokazalo se da u konačnici nije bilo dovoljno.

Dan kasnije španjolski mediji bili su puni hvale za mladog španjolskog reprezentativca, a tamošnji list AS tvrdi kako je veznjak Modrih postao prva meta Atletico Madrida koji bi ga u svoje redove želio dovesti već ove zime. Olmo je bio povezivan s Atleticom još prošloga ljeta, ali do transfera nije došlo iz razloga što klub nitko nije napustio.

Ako je za vjerovati španjolskom listu, Madriđani su ostali u kontaktu s Danijem, a u međuvremenu je nekoliko skauta uživo pogledalo nekoliko utakmica Modrih ne bi li se ponovno uvjerili u sposobnosti fenomenalnog veznjaka. Ipak, situacija na Wanda Metropolitano stadionu slična je kao i prije nekoliko mjeseci, da bi netko od novih igrača stigao, netko mora otići. Ovog puta prvi u redu za odlazak je Francuz Lemar koji se nije pretjerano naigrao ove sezone i sreću bi mogao potražiti u nekoj novoj sredini što bi otvorilo vrata mladom Španjolcu.

Zagreb, 111219.
Nogometna utakmica 6. kola Lige prvaka GNK Dinamo protiv Manchester Cityja. 
Na fotografiji: Dani Olmo.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

Olmo je označem kao idealna zmajena jer može igrati u veznom redu na obje strane, a nije mu strana niti uloga 'lažne devetke'. Sa samo 21 godinom na leđima Olmo je već ostvario zavidne rezultate, a u jednom je trenutku bio proglašen za najboljeg nogometaša u regiji, a samim time i cijena mu je skočila u nebo.

U samo godinu dana, prema Transfermarktu, od 6.5 milijuna eura, cifra se popela do 30 milijuna. AS također navodi kako bi se Olmo volio vratiti u Španjolsku, ali pravi problem u čitavoj priči bi mogla predstavljati odšteta, jer na Maksimiru traže oko 40 milijuna eura iako to nakon svega što je Dani pokazao i ne zvuči toliko nerealno.

Obzirom da je Dinamo ispao iz Europe cijena bi mogla biti nešto manja, ali kako kažu Španjolci, ništa manje od 35 milijuna eura.

Linker
18. travanj 2024 15:00