Karl Heinz Rummenigge (lijevo) prvo je nazvao u Pariz nakon što je smijenio Niku Kovača
 Alexandra Beier/Bongarts/Getty Images
REAKCIJA NA VAŽNE TEME

VELIKI BAYERNOV ŠEF KOMENTIRAO KRITIKE NIKE KOVAČA I MOGUĆ POVRATAK MARIJA MANDŽUKIĆA 'Svi su to radili, a alternative nema'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. srpanj 2019. 15:22

Nogometaši Bayerna stigli su u Los Angeles u sklopu desetodnevne pripremne turneje uoči početka nove sezone. Izvršni direktor Bavaraca Karl-Heniz Rummenigge komentirao je za Sport Bild aktualne teme vezane uz Bayern, a progovorio je između ostaloga o treneru Niki Kovaču i mogućem povratku Marija Mandžukića, što se provlači kroz medije.

Kovač se nedavno kritički dotaknuo Bayernove američke turneje, a Rummenigge se sada dotaknuo njegovih komentara.

"Ovo je dobro iskustvo za naše mlade igrače, ali i pripreme u teškim uvjetima. Putovanje do Los Angelesa traje 12 sati, treba se prilagoditi na devetosetnu razkliku, aklimatizirati i pokušati preokrenuti ritam", rekao je nedavno Kovač.

Soccer Football - Bundesliga - Bayern Munich v Eintracht Frankfurt - Allianz Arena, Munich, Germany - May 18, 2019  Bayern Munich's Rafinha with Bayern Munich CEO Karl-Heinz Rummenigge and Bayern Munich President Uli Hoeness during a presentation before the match    REUTERS/Michael Dalder  DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video
REUTERS/Michael Dalder

"Svi treneri koji su radili s nama posljednjih godina igrali su ovdje. Važno je to jednostavno prihvatiti, a alternative nema. Moramo to raditi, znamo što znači za naše sponzore, za prodaju resova. Mogu zamisliti da to nije lako za trenera. Dvanaest sati trajao je let i postoji vremenska razlika, ali s druge strane nakon toga se vraćamo kući, imat ćemo tri tjedna priprema za Bundesligu u Tegernseeju i zato ne vidim neki veliki problem", objasnio je Rummenigge.

O budućnosti Nike Kovača u klubu.

"Želimo imati kontinuitet na trenerskoj poziciji. Želim mu uspješnu sezonu, ponovno osvajanje dvostruke krune kao i prošle sezone i koji korak dalje u Ligi prvaka. Tada bi svi u Bayernu bili sretni. Vjeruje da Niko zna da smo klub u kojem se zahtijeva uspjeh. Po tom smo pitanju razmaženi. Zapravo imamo potpuno opušteni odnos."

O produljenju ugovora s Robertom Lewandowskim.

"To nije gotova stvar, ali Robert se osjeća jako ugodno u Bayernu. Ako pogledate njegovo tijelo, vidite da je on igrač koji može igrati na vrhunskoj razini još nekoliko godina. Ako imate takvog igrača, ne odričete ga se".

O mogućem povratku Marija Mandžukića (u Bayernu igrao između 2012. i 2014. godine).

"Nećemo govoriti o imenima i o tome neću reći ništa. Zasad nismo ništa planirali u tom smjeru".

O kvaliteti Bayernove momčadi.

"Imamo dobru momčad. Kada pogledam našu obranu s Alabom, Hernandezom, Süleom, Kimmichom, Pavardom i Jeromeom (Boateng), s kojim još moramo vidjeti što se događa, mislim da ima malo boljih u Europi. Također, u napadu imamo što za ponuditi, tako da je situacija dobra".

Linker
27. travanj 2024 00:42