Tomislav Kristo / CROPIX
ŽELI GA POLA EUROPE

VELIKI GAF IZAZVAO POTRES U MAKSIMIRU Jedan od najvećih talenata kluba u čudnim okolnostima preko noći napustio Modre, iz Dinama nemaju komentara

Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 23. listopad 2018. 10:33

Ajdin Hasić (17) već duže vrijeme slovi - zajedno s Antoniom Marinom - za najvećeg talenta u omladinskom pogonu Dinama. Premda je prije dva tjedna tek napunio 17 godina, Hasić je od prvog kola Druge HNL bio jedan od stožernih igrača Dinama II i daleko najmlađi od onih koji su imali minutažu. Nažalost, Hasić je praktički preko noći zajedno s obitelji spakirao kofere i napustio Dinamo...

Takav rasplet šokirao je sve koji su pomnije pratili Hasića. Najprije zato što je riječ o mladiću koji je u Dinamo stigao još kao dječak iz Bosne i Hercegovine, da bi se kroz maksimirsku školu razvio do igrača kojem stručnjaci redom predviđaju veliku internacionalnu karijeru. Drugi je razlog taj što je Hasić imao važeći stipendijski ugovor koji je potpisao u siječnju ove godine i koji je važio do siječnja 2021. godine.

Želi ga pola Europe

Međutim, prije nekoliko dana Hasić i Dinamo potpisali su sporazumni raskid ugovora. Vijest koja je odmah zvučala nevjerojatno, zašto bi se Dinamo preko noći odrekao velikog talenta, kao i milijunske zarade koja se vezala uz Hasićevo ime, jer riječ je o mladiću koji je već duže vrijeme na meti velikih europskih klubova kao što su Barcelona, Real Madrid, Borussia (D), Everton, Salzburg... I svi su oni bili spremni dobro posegnuti u džep kako bi doveli Hasića.

Zagreb, Lucko, 100918.
Igraliste Lucko.
Utakmica 3. kola 2. HNL,
NK Lucko - GNK Dinamo II.
Na fotografiji: Ajdin Hasic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX

Naravno da Dinamo nije planirao takav rasplet i tek treba vidjeti tko je to i u kakvim okolnostima s Hasićem potpisao sporazumni raskid. Čelnici kluba odmah su pokušali osporili raskid, ali Hasića i obitelj to nije omelo u njihovoj odluci pa su stoga angažirali i poznatog splitskog odvjetnika Davora Radića, pravnika koji u Hrvatskoj već godinama slovi kao najupućeniji u nogometna pitanja. Radić nam je potvrdio da zastupa Hasića u ovom predmetu.

- Točno je da su me Ajdin i njegova obitelj angažirali radi pravne pomoći i zastupanja.

Malo nam je nejasna cijela priča. Ako su Hasić i Dinamo potpisali sporazumni raskid ugovora, zašto to Dinamo osporava, odnosno zašto obitelj Hasića treba pomoć pravnika?

- Ne bih ulazio u detalje priče, jer to ne bi bilo profesionalno, ali mogu vam reći da je sporazumni raskid ugovora doista zaključen i potpisan - potvrdio je Radić.

Kako god bilo, Hasić je već napustio Dinamo, a Modrima ostaje tek slabašna nada da će pravnim putem poništiti sporazumni raskid koji je očito potpisan i s Dinamove strane. Netko je u Maksimiru očito napravio veliki gaf koji je izazvao potrese u klubu.

- Za sada na tu temu nemamo komentara - poručio je Dinamov glasnogovornik Alen Lesički.

Stalni prvotimac Dinama II i mladih BiH selekcija

Ajdin Hasić ove je sezone upisao pet nastupa za Dinamo II, postigao je i jedan pogodak, a trener ga je najčešće koristio kao desno krilo. Hasić bi imao i više nastupa za Dinamo II da unedavno nije igrao za U-19 selekciju Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo U-19. Hasić je u tri nastupa postigao dva pogotka, iako je bio daleko najmlađi na terenu.

Linker
19. travanj 2024 08:41