Goran Mehkek / CROPIX CROPIX
WIN-WIN SITUACIJA

VELIKI PREOKRET NA MAKSIMIRU! BJELICA OTKRIO VIJEST KOJA ĆE ODUŠEVITI NAVIJAČE: 'Rekao mi je da ostaje i da je spreman završiti karijeru u Dinamu'!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 27. siječanj 2020. 13:50

Sve je bilo, praktički, riješeno. Arijan Ademi odazvao se pozivu Krune Jurčića da dođe u emiratski Al Nasr, svi mogući izvori potvrdili su da se još samo čeka dogovor dvaju klubova. No, i on je bio blizu, ostalo je, po našim informacijama, riješiti tek postotak od idućeg transfera. Jer, iako mu je 29 godina, pred Ademijem je moglo biti još koji unosan transfer, pogotovo na Bliskom Istoku. Svi su, dakle, već posao smatrali izvjesnim, Ademi je čekao 'last call' za Emirate. No, onda smo nazvali Nenada Bjelicu koji je donio nove vijesti.

- Čuo sam se maloprije s Ademijem, koji mi je rekao da je njegova konačna odluka da ne ide u Emirate. U nedjelju poslijepodne prvi put sam čuo za tu informaciju da bi mogao otići i da je na stolu ponuda iz Emirata za Ademija. Rekao sam neka Ademi odluči, ako želi otići, neću mu raditi problem. On mi je kazao da će ozbiljno razmisliti i odlučiti. Međutim, evo, maloprije smo se čuli i rekao mi je da ostaje u Dinamu - kazao nam je Bjelica nešto iza podneva.

Zagreb, 111219.
Nogometna utakmica 6. kola Lige prvaka GNK Dinamo protiv Manchester Cityja. 
Na fotografiji: Raheem Sterlin, Arijan Ademi.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX

Naravno, u glasu se osjetilo zadovoljstvo.

- Naravno da sam sretan što je ostao, ali bila je to, na neki način, win-win situacija. Ako ostane super, ako ode, onda bi mi bilo drago zbog njega, ako bi on bio time sretan. Da je i otišao imali bismo rješenja u momčadi, ali jasno da je dobro što ostaje. Ari je puno puta dosad pokazao koliko nam znači, kao vođa momčadi na terenu i izvan njega i za svakog je trenera velika stvar kad takav igrač odluči ostati. Ademi je rekao već više puta da je spreman do kraja karijere igrati u Dinamu, pričali smo i da će otići jedino u neku od liga Petice, ovom odlukom još je jednom pokazao da je spreman ovdje ostati do kraja - kazao je Bjelica.

Koliki je trebao biti transfer? Ako znamo da su Modri prije mjesec dana odbili ponudu španjolskog Betisa od 2,5 milijuna eura, onda je jasno da je ova morala biti izdašnija. Plus još taj postotak transfera. Ademi bi u Emiratima sigurno zarađivao oko milijun eura godišnje. Gdje se i zašto dogodio obrat?

Linker
20. travanj 2024 04:04