Action Images via Reuters
U MADRIDU TRLJAJU RUKE

VELIKI PREOKRET U SLUČAJU JEDNOG OD NAJBOLJIH VEZNJAKA SVIJETA Za Modrićevog zamjenika tražili su 150 milijuna eura, a sada ga očajnički nude velikanu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. lipanj 2019. 00:33

Nevjerojatan obrat dogodio se u 'slučaju Eriksen'. Prošloga je ljeta uprava Reala svim silama željela dovesti danskoga kapetana i veznjaka Tottenhama, a sada je engleski klub taj koji očajnički pokušava Kraljevskom klubu za što veći iznos prodati jednog od svojih najboljih nogometaša.

Što se, dakle, dogodilo u međuvremenu?

MADRID, SPAIN - JUNE 01: Sadio Mane of Liverpool and Christian Eriksen of Tottenham Hotspur stretch for the ball during the UEFA Champions League Final between Tottenham Hotspur and Liverpool at Estadio Wanda Metropolitano on June 01, 2019 in Madrid, Spain. (Photo by Mike Hewitt/Getty Images)
Getty Images

U Madridu su prošle godine bili iznimno zainteresirani za danskoga kreativca, no predsjednik Tottenham Hotspursa Daniel Levy, inače poznat kao žestok pregovarač (sjetite se samo 'slučaja Modrić'), odlučio je kalkulirati i odugovlačiti s transferom kako bi ishodio što veću cifru. Čini se da mu se ovoga puta takva taktika obila o glavu.

Reuters / Tony O'Brien
Reuters / Tony O'Brien / REUTERS
Vlasnik Tottenhama Daniel Levy

Naime, danskome nogometašu ugovor sa Spursima istječe 30. lipnja 2020. godine i Levy vrlo dobro zna kako je sada krajnji trenutak da unovči dragocjenog veznjaka. Eriksen će iduće godine imati odriješene ruke i moći će bez odštete prijeći u bilo koji klub, a u Madridu su toga itekako svjesni.

Prije godinu dana predsjednik Spursa tražio je čak 150 milijuna eura za danskog nogometaša, a sada je očigledno da bi pristao i na puno manji iznos jer bi na kraju sljedeće sezone mogao ostati bez ijednog centa.

Namjera engleskoga kluba je da dobije najmanje 70 milijuna eura, što je iznos iznad tržišne vrijednosti igrača koji ima samo jednu godinu ugovora.

Čelnici Real Madrida - razumije se - odbili su takvu ponudu, ali su i dalje zadržali mogućnost otkupa u slučaju da se izjalovi transfer Paula Pogbe iz Manchester Uniteda ili Donnyja van de Beeka iz Ajaxa.

Dakako, u cijeloj toj sapunici nešto će se pitati i Christiana Eriksena, a on ne taji da je njegova dugogodišnja želja upravo - Real Madrid.

Linker
25. travanj 2024 12:43