Tom Dubravec / Hanza Media / Hanza Media
ZIMSKI PRIJELAZNI ROK

VELIKI RIVALI HRVATSKOG NOGOMETA SE NA KRAJU IPAK NISU USPJELI DOGOVORITI Propala zanimljiva igračka razmjena između Hajduka i Rijeke

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 10. siječanj 2018. 13:48

Hajduk bi želio dobiti Tomasova od Rijeke, a pritom se kreirala ideja o trampi Futacsa za 30-godišnjeg krilnog napadača. Međutim, nema tu ništa od realizacije.

Futacs, isto kao i Tomasov s Rijekom, ima još šest mjeseci ugovora s aktualnim klubom Hajdukom, ali još uvijek se nije oporavio od ozljede križnih ligamenata koljena. U Kopićevoj koncepciji traže se hitri i okretni napadači, pa se Tomasov više uklapa u takvu nogometnu filozofiju nego klasična devetka poput Futacsa.

Promjenom trenera promijenila se i koncepcija igre, jer Carrillo je forsirao duge lopte na mađarskog centarfora, a Kopić je primarno fokusiran traži brzu igru preko krilnih napadača i špica koje karakterizira dinamičnost izvedbe.

Rijeka, 040816. 
Stadion Rujevica.
Uzvratna utakmica 3. pretkola Europa lige, 
Rijeka - Basaksehir. 
Na fotografiji: Marin Tomasov.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Uostalom, ima Kopić i Almeidu ako mu zatreba za promjenu ritma i koncepcije. Zato se stvorila ideja o razmjeni s Rijekom, ali s Kvarnera nije stigao pozitivan odjek, stoga konkretni razgovori nisu ni obavljeni.

Na kraju priče Tomasov ostaje želja, Futacs putuje na pripreme u Tursku gdje će se pokušati uklopiti u Kopićeva razmišljanja i koncepciju. Ugovor mu istječe u lipnju ove godine, a novi još nije ponuđen. Uslijed iščekivanja produljenja očito se i pojavila opcija koja se ipak brzo ugasila.

Linker
26. travanj 2024 07:04