Toma Bašić
Tom Dubravec / Hanza Media / Hanza Media

ZIMSKI PRIJELAZNI ROK

VELIKI RIVALI HRVATSKOG NOGOMETA SE NA KRAJU IPAK NISU USPJELI DOGOVORITI Propala zanimljiva igračka razmjena između Hajduka i Rijeke

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 10.01.2018. u 12:48

 • Hajduk bi želio dobiti Tomasova od Rijeke, a pritom se kreirala ideja o trampi Futacsa za 30-godišnjeg krilnog napadača. Međutim, nema tu ništa od realizacije.

  Futacs, isto kao i Tomasov s Rijekom, ima još šest mjeseci ugovora s aktualnim klubom Hajdukom, ali još uvijek se nije oporavio od ozljede križnih ligamenata koljena. U Kopićevoj koncepciji traže se hitri i okretni napadači, pa se Tomasov više uklapa u takvu nogometnu filozofiju nego klasična devetka poput Futacsa.

  Promjenom trenera promijenila se i koncepcija igre, jer Carrillo je forsirao duge lopte na mađarskog centarfora, a Kopić je primarno fokusiran traži brzu igru preko krilnih napadača i špica koje karakterizira dinamičnost izvedbe.

  Rijeka, 040816. Stadion Rujevica.
Uzvratna utakmica 3. pretkola Europa lige, Rijeka - Basaksehir. Na fotografiji: Marin Tomasov.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
  Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
   

  Uostalom, ima Kopić i Almeidu ako mu zatreba za promjenu ritma i koncepcije. Zato se stvorila ideja o razmjeni s Rijekom, ali s Kvarnera nije stigao pozitivan odjek, stoga konkretni razgovori nisu ni obavljeni.

  Na kraju priče Tomasov ostaje želja, Futacs putuje na pripreme u Tursku gdje će se pokušati uklopiti u Kopićeva razmišljanja i koncepciju. Ugovor mu istječe u lipnju ove godine, a novi još nije ponuđen. Uslijed iščekivanja produljenja očito se i pojavila opcija koja se ipak brzo ugasila.

  Iz drugih medija