REUTERS
MERCATO NA ČIZMI

VELIKI TALENT VEĆ OVOG LJETA NAPUŠTA SAN SIRO? Još prošle sezone bio je na meti Reala i Juvea, a sada bi se u igru mogao uključiti još jedan velikan

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 11. svibanj 2018. 21:10

Gianluigi Donnarumma je jedan od najtalentiranijih mladih vratara današnjice. Nazivali su ga nasljednikom velikog mu imenjaka Buffona, iako tek treba pokazati da je takva klasa kao njegov stariji kolega iz Juventusa. Da je netko Donnarummu prvi put gledao u finalu Kupa u srijedu protiv Juvea, teško bi došao do takvog zaključka jer je 19-godišnji Milanov vratar na toj utakmici napravio i nekoliko pogrešaka koje baš i nisu u skladu s njegovom zvjezdanom reputacijom.

Kad su Milanova trenera Gennara Gattusa novinari nakon finala pitali hoće li Donnarumma ostati na San Siru, nisu dobili precizan odgovor. Gattuso je lopticu prebacio na višu instancu.

- U ovom trenutku Donnarumma je Milanov vratar, a ostalo je na klubu. Ja sam trener, i sve što radim jest da treniram igrače koji su mi stavljeni na raspolaganje. Što se mene tiče, Donnarumma je jedan od najvažnijih vratara na svijetu, a na klubu je da odluči koji će biti sljedeći korak.

Donnarumma je prošlog ljeta bio na pragu odlaska iz Milana, njegov agent Mino Raiola htio ga je ‘plasirati’ u Juventus ili Real Madrid, ali je na kraju mladi vratar ipak produžio ugovor do 2021. Vrijednost mu je procijenjena na 40 milijuna eura, no mogle bi na San Siro sletjeti i veće ponude, pogotovo ako se u igru uključi PSG. S druge strane, na Apeninima se šuška kako bi Milan na ljeto bez odštete iz Napolija mogao dovesti iskusnog Pepea Reinu.

Football Soccer - AC Milan v Juventus - San Siro  stadium, Milan  Italy- 22/10/16  - AC Milan's goalkeeper Gianluigi Donnarumma gestures as he protest to box referee.  REUTERS/Alessandro Garofalo - RTX2Q0UH
Reuters / REUTERS

Trenutak slabosti

Donnarummino izdanje u finalu Kupa predstavljalo je trenutak slabosti, jer njegove kvalitete ne bi trebale biti upitne. No, upitno je bi li mu koristio ostanak u Milanu, koji ove sezone nije uspio napraviti željeni rezultatski iskorak. Godišnje zarađuje 6 milijuna eura neto, a vjeruje se da mu je Raiola u ugovor uspio ubaciti otkupnu klauzulu koja se kreće između 70 i 100 milijuna eura, odnosno oko 50 milijuna ako se Milan ne uspije plasirati u Ligu prvaka.

Rossoneri će i sljedeće sezone biti bez elitnog natjecanja, a možda ostanu i bez svog dragulja među vratnicama...

Linker
19. travanj 2024 02:47