screenshot facebook
ODLIČAN POSAO

VIDEO: DINAMO PREDSTAVIO NOVO POJAČANJE U MAKSIMIRU 'Nije mi bilo teško otići, to je nogomet!' MARIJAN VLAK: 'Pratili smo ga još u drugoj ligi!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 29. siječanj 2019. 14:49

Iyayi Atiemwen je danas u Maksimiru predstavljen kao novi igrač Dinama. Nigerijac koji je odigrao sjajnu polusezonu u Gorici od danas je novo pojačanje hrvatskog prvaka, a debi bi mogao imati već ove subote protiv Rudeša (15.00).

Gorica bi od transfera trebala dobiti oko 2,5 milijuna eura.

"Jako mi je drago što sam došao u Dinamo. Je li mi bilo teško otići iz Gorice? Ne, nije. To je nogomet. Zahvalio bih klubu HNK Gorica na dobroj polusezoni. Isto tako hvala Dinamu, vodećem klubu u Hrvatskoj. Dat ću sve od sebe, vjerujem da ću se dobro slagati s igračima i trenerima. Želim igrati i dokazati se. Mislim da svaki igrač želi igrati za Dinamo i sretan sam što sam ovdje", rekao je Atiemwen na predstavljanju, a transfer je objasnio sportski direktor Marijan Vlak otkrivši kako je 23-godišnji krilni napadačna radaru Modrih već duže vrijeme.

"S ciljem jačanja momčadi za nadolazeći period, doveli smo određene igrače. Dinamo je sada sigurno jači nego na jesen, doveli smo Andrića i Atiemwena, dok je naša momčad još dodatno pojačana povratkom More, Majera i Šituma. Smatram da se radi o izuzetnom igraču koji je Goricu doveo na jedan viši nivo. Gorica je bila hit u jesenskom dijelu prvenstva. Mi smo o Atiemwenu razmišljali još prošle sezone dok je u 2. HNL nastupao za Goricu kad je bio bitan kotačić u ekipi. To je potvrdio nastupima ove sezone u 1. HNL, i to nam je bila samo potvrda i signal da krenemo u realizaciju. Vjerujem da će opravdati svoj dolazak i da ćemo dobiti dodatnu kvalitetu u momčadi".

Plan je, kao što smo pisali proteklih dana, bio drugačiji. Najbolji igrač Gorice u prvom dijelu sezone trebao je na posudbu u Al Ain kod Zorana Mamića, a Nenad Bjellca je u startu kazao da mu Nigerijac u ovom trenu nije potreban jer ionako ima puno igrača u kadru.

No sve se odigralo drugačije, Atiemwen je ostao u Maksimiru i sad je na njemu da se nametne.

Linker
19. travanj 2024 19:54