Profimedia, Zuma Press - News
O TOME SE PRIČA

VIDEO: DINAMO U LOVU NA POJAČANJA, UPOZNAJTE NAPADAČA KOJI JE NA RADARU MODRIH 'Izniman je strijelac, a brz je kao munja, najbrži u klubu'

DINAMO Iskusni ofenzivac danskog Nordsjaellanda zanimljiv je aktualnom lideru Hrvatske lige i nije nemoguć njegov transfer.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 30. prosinac 2017. 15:02

Ovo je doba u kojem se nagađa o transferima, tako je to svake godine. Iz Dinama, kao i inače u ovom razdoblju, informacije stižu na kapaljku, ali to je sasvim razumljivo. Nije uobičajeno ni razborito bilo što unaprijed najavljivati jer se mnogo puta događalo da su se već praktički gotovi transferi izjalovili, bilo odlazni, bilo dolazni.

Kad je maksimirski klub u pitanju, zasad je jedino posve izvjesno da je otišao povremeni čileanski reprezentativac Angelo Henriquez i da će na njegovu napadačku poziciju doći Rijekin švicarski reprezentativac Mario Gavranović. Sve ostalo spada u rubriku “može, ali i ne mora”.

Tako je, eto, u smiraj 2017. godine raznim kanalima stigla informacija iz Danske da je na Dinamovu radaru Ganac Ernest Asante (29), igrač Nordsjaellanda. Bilo je, doduše, još informacija koje su stizale ovih dana, ali odlučili smo se, dragi čitatelji, s vama podijeliti ovu priču jer ima logične podloge. Barem se nama tako čini.

Sportski je direktor Dinama Marijan Vlak u intervjuu za Sportske novosti nedavno kazao:

- Kad su u pitanju pojačanja, tražimo iskusnije igrače.

To je bila jedna od njegovih rečenica.

- Da, u planu nam je pojačavanje na krilnim pozicijama.

To je bila druga. Naravno, nije potrebno pisati o tome da se Dinamo ne može razbacivati milijunima eura, kupovati igrače najviše kategorije, ali može uložiti u one koji su dobri i cijenom prihvatljivi. E, taj Asante ispunjava sve kriterije onoga što želi Marijan Vlak.

Dakle, čovjek je sa svojih 29 godina iskusan, igra na poziciji desnog krila, a može igrati i na lijevom. Nije skup, vrijednost mu je na Transfermarktu procijenjena na 800 tisuća eura, što se čini zaista malo kad se pogleda njegova statistika. Čovjek, naime, zabija sve u šesnaest: u 19 utakmica danske prve lige zabio je 12 golova i još je dvaput asistirao. Iz Gane je prije osam godina stigao u Beveren, igrao je u Norveškoj za Start i Stabaek, a u ljeto 2016. godine stigao je u Nordsjaelland.

Zanimljivo, prema našim izvorima, nije bio prvi pick Dinama kad su u pitanju napadači iz Nordsjaellanda. Marijan Vlak oko je prvo bio bacio na drugog Ganca u tom klubu, Godswaya Donyoha (23).

Loptu u mrežu gura jednako dobro kao Asante, u danskom je prvenstvu u osam odigranih utakmica zabio pet pogodaka te još dvaput asistirao, a također može igrati na obje krilne pozicije. Međutim, njemu se dogodila nezgoda te je morao na operaciju koljena, a špekulira se da bi se na travnjak mogao vratiti tek u veljači sljedeće godine. Donyoh ima bolji pedigre od Asantea, igrao je za mladu U-21 momčad Manchester Citiya, ali ne kupuju se igrači koji su netom operirali koljeno...

Kad je riječ o Nordsjaellandu, onda je svakako najbolje pitati jednog od najboljih igrača tog kluba, našeg Karla Bartoleca, negdašnjeg člana Dinama i Lokomotive.

- Koliko je meni poznato, Dinamo je bio zainteresiran za Donyoha, ali su mu pukli prednji križni ligamenti, pa se onda vjerojatno odustali od njegova dovođenja. Da, čuo sam da se spominjao i Asante, ali mislim da su više bili zapeli za Donyoha - kazao nam je Bartolec, koji blagdanske dane provodi u Zagrebu.

O starijem kolegi Gancu kaže:

- Asante je izniman strijelac, a brz je kao munja! Najbrži je u klubu. Igra na krilu, može i na poziciji špice.

Naravno, vidjet ćemo što će iz svega ispasti. Dinamo traži pojačanja, ali, na kraju krajeva, konačni pečat bilo kakvom dogovoru dat će trener Cvitanović u koordinaciji sa sportskim direktorom Vlakom te, naravno, klupskom Upravom, koja otvara blagajnu za sve moguće dolazne transfere.

Igrački karton: Ernest Asante

Datum rođenja: 06.11.1988.

Mjesto rođenja: Sunyani

Država rođenja: Gana

Visina/težina: 171 cm/65 kg

Pozicija: krilo, srednja špica

Vrijednost: 0.8 milijuna eura prema Transfermarktu

Svi Asanteovi klubovi

IK Start Kristiansand


125 utakmica
26 golova
20 asistencija


Stabäk IF

62 utakmice
14 golova
19 asiastencija


Nordsjaelland
51 utakmica
17 golova
11 asistencija


Beveren
27 utakmica
3 gola
1 asistencija

Linker
17. travanj 2024 12:23