Split, 200818.
Direktor KK Split, Maroje Bubalo, danas je u trofejnoj sali dvorane na Gripama uprilicio primanje za Antu Perkusica i Ivana Perasovica koji su kao clanovi kadetske kosarkaske reprezentacije u Novom Sadu osvojili europsko zlato.
Na fotografiji: Ante Perkusic, Maroje Bubalo i Ivan Perasovic.
Foto: Mario Todoric / CROPIX
Foto: Mario Todoric / CROPIX

SPREMAN ZA DEBI

VIDEO: HRVATSKI NAPADAČ PREDSTAVLJEN U NOVOM KLUBU, PA OTKRIO SVOJE AMBICIJE 'Nisam sad očekivao Dalićev poziv, ali ako budem zabijao...'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 21.08.2018. u 22:28

 • DUJE ČOP Hrvatski napadač predstavljen je kao novi igrač španjolskog prvoligaša Valladolida

  Duje Čop (28) jučer je startao na novom poslu. Predstavljen je u Valladolidu, odradio prvi trening i sprema se za debi. U subotu protiv Barcelone pred svojim navijačima.

  - Jedva čekam! Prvi su dojmovi ovdje odlični, Valladolid je u prvom kolu osvojio bod kod Girone, dobro smo počeli. Spreman sam, zdrav, sjajno se osjećam u Španjolskoj - radosno je kazao.

  Znamo da mu je Primera najdraža liga, da se ovdje uvijek osjećao najugodnije.

  Navijao za transfer

  - Istina, to je liga i podneblje koje mi najviše odgovaraju. Naučio sam jezik, volim ovdašnji nogomet i čim sam čuo da se pojavila mogućnost za povratak u Primeru, navijao sam da se transfer i dogodi.

   

  Standard u prvi tren nije želio ugovor prema kojem bi Čop otišao na posudbu uz otkup idućeg ljeta ako Valladolid ostane u ligi. Bilo je pregovora, razgovora, Čop jedno vrijeme i nije igrao, ali na kraju se sve za njega dobro završilo.

  - Otišao sam iz Standarda zadovoljan, rastao se sa svima u pozitivnom tonu. Osvojio sam Kup, izborili smo kvalifikacije Lige prvaka, ne mogu reći da mi je išta nedostajalo. Ali kažem, Španjolska je meni poseban izazov, moja najdraža liga, i kad se pojavila ponuda, nisam razmišljao ni sekunde. Igrao sam u Malagi i Gijonu, ne znam gdje mi je bilo ljepše; igraš na najboljim stadionima u Europi, protiv velikih momčadi. Malo mi je žao što više nema Ronalda, što više neću igrati protiv njega, ali još su uvijek tu veliki igrači, evo, nema boljeg starta nego protiv Messija i društva.

  Valladolid će ga otkupiti ako klub ostane u ligi. Kakvi su izgledi?

  - A to je u Primeri teško predvidjeti. Ima tu dosta klubova koji se jedne godine bore za Europu, druge za ostanak. Duga je sezona, sve je moguće. Kažem, dobro smo krenuli, nadam se da ćemo ostati prvoligaši, to je primarni cilj.

  Je li klub pred njega stavio neki konkretan imperativ, toliko i toliko golova recimo?

  Razgovori u hodu

  - Ne. Nisam još ni razgovarao s trenerom tako konkretno, ne znam još ni gdje me vidi, na kojoj poziciji. Polako, to ćemo u hodu. Meni je stvarno gušt što sam ovdje.

  Naravno, velik je Čopov cilj i povratak u reprezentaciju. Iz Primere je to ipak lakše nego iz Belgije, bude li dobro igrao i zabijao.

  - Svakako! Bio sam dio reprezentacije u kvalifikacijama, uvijek sam u tom širem ili užem krugu. Naravno da mi je žao što nisam bio na Mundijalu, svima nam je to želja, san, ali rezultat koji smo ostvarili pokazuje da je izbornik dobro odabrao. Bio sam velik navijač, smatram to srebro našim, kad govorim o njemu, kažem - mi smo ga osvojili. Trudit ću se igrati što bolje, ponovno se nametnuti izborniku pa ako me pozove, odlično.

  Oprostio se Mandžukić, nema Nikole Kalinića, na prvom popisu poslije Rusije novi su Livaja i Santini. Je li on očekivao poziv?

  - Iskreno, sad nisam. Ma gledajte, stvar je jednostavna: ako budem dobar u Primeri, ako budem zabijao, onda se mogu nadati povratku u reprezentaciji. Naravno da je Španjolska najveći mogući izlog i najveća moguća pozornica.

  Iz drugih medija