SAINT-ETIENNE, FRANCE - JUNE 25: Xherdan Shaqiri of Switzerland celebrates scoring his team's first goal during the UEFA EURO 2016 round of 16 match between Switzerland and Poland at Stade Geoffroy-Guichard on June 25, 2016 in Saint-Etienne, France. (Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)
Laurence Griffiths/Getty Images

Xherdan Shaqiri

VRHUNAC KARIJERE

VIDEO: KLOPPA NIŠTA NE MOŽE ZAUSTAVITI Liverpool u lovu na najboljeg igrača Švicarske, 'alpski Messi' stiže na Anfield za 15 milijuna eura!?

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 13.06.2018. u 21:59

 • Liverpool nije odustao od dovođenja veznjaka Stokea Xherdana Shaqirija (26), objavili su u utorak britanski mediji.

  Budući da je Stoke ispao iz Premier lige, Shaqiri je spreman prijeći na Anfield iako je svjestan da ga čeka velika konkurencija. Britanski mediji ističu da će Liverpool ponovno pokrenuti pregovore nakon što se Shaqiri vrati sa Svjetskog prvenstva, gdje sa Švicarskom igra u skupini u kojoj su Brazil, Kostarika i Srbija.

  Liverpool je spreman platiti 14,5 milijuna eura za Shaqirija, koliko iznosi odštetna klauzula.

   

  Shaqiri, koji već godinama važi za najboljeg švicarskog nogometaša, i kojeg zovu "alpski Messi", rođen je na Kosovu. Njegova obitelj doselila se u Švicarsku kad mu je bilo godinu dana, a profesionalnu karijeru počeo je u Baselu. Nakon toga igrao je za Bayern (2012–2014), a jednu polusezonu u Interu, te je u ljeto 2015. stigao u Stoke.

  Iz drugih medija