REUTERS
POTRES NA SANTIAGO BERNEBEUU

VIDEO: MADRID JE NA NOGAMA NAKON ŠOKANTNE IZVANREDNE PRESICE Zinedine Zidane napušta Real kao trostruki prvak Europe: 'I dalje ne shvaćam...'

Nogometna Španjolska ponovno je na nogama! Europski prvak Real Madrid jutros je nenadano najavio izvanrednu konferenciju za novinare u Relovu kampu Valdebebas. Presica je počela u 13 sati, pred novinarima su se pojavili trener Zinedine Zidane i predsjednik Florentino Perez te objavili šokantnu vijest: Zidane napušta Real!
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 31. svibanj 2018. 14:56

"Znam da je ovo neobičan trenutak za odlazak, ali ova momčad mora nastaviti pobjeđivati, treba joj nova metodologija rada i zapravo novi trener na klupi. Nakon tri godine, treba nešto mijenjati. Treba nešto drugačije, neka nova poruka... Zato sam donio ovakvu odluku", objasnio je Zidane.

Jedno od pitanja bilo je i zašto je promijenio odluku, prije nekoliko mjeseci najavio je produženje ugovora. Što se promijenilo?

"Ništa. Sav ovaj pritisak vas može jako iscrpiti. Kada sam to rekao, tog dana sam vjerojatno to i mislio. Ali poslije, polako sam mijenjao mišljenje i na kraju odlučio drugačije. Na kraju krajeva, uvijek sam govorio da je u ovome velikom klubu sve moguće, i moja priča je tako došla kraju".

Zidane je otkrio kako je o svojoj odluci obavijestio i kapetana Sergia Ramosa.

"Igrao sam s njime, bili smo suigrači i kada sam mu rekao, odgovorio mi je da poštuje moj izbor".

Predsjednik Reala Florentino Perez bio je vidno potresen...

"Nakon osvajanja Lige prvaka zaista nismo očekivali ovakvu odluku. Došao mi je jučer poslijepodne i rekao da je odlučio otići. Ne razumijem tu njegovu odluku, ali nemamo druge, moramo ju prihvatiti. Zinedine zna da ga volim više od bilo kojeg drugog igrača ili trenera koji je bio ovdje u moje vrijeme. Uvijek sam želio da on bude taj. Zato sam bio u šoku kad mi je priopćio vijest. Pokušao sam ga nagovoriti da promijeni odluku, ali nije išlo. Vjerujte, nikada i nitko nije pripremljen na ovakvu vijest, u šoku sam", rekao je još uvijek potreseni Perez i zahvalio se Zidaneu za sve napravljeno u Realu.

Na kraju je dodao i jednu posebno zanimljivu rečenicu:

'Ovo nije zbogom, nego doviđenja!'.

Zidane je prvu momčad Reala preuzeo u siječnju 2016. godine, nakon što je Rafaelu Benitezu uručen otkaz. U prvoj polusezoni pod Zidaneovim vodstvom 'kraljevski klub' je osvojio Ligu prvaka pobijedivši Atletico Madrid u finalu boljim izvođenjem jedanesteraca.

U sljedećoj sezoni Real je pod Zidaneovim vodstvom napravio nešto što mu nije uspjelo 59 godina, osvojivši i naslov prvaka španjolske i Ligu prvaka, kad su u finalu sa 4-1 nadigrali Juventus.

Ove godine Madriđani nisu briljirali u domaćem prvenstvu, u kojem su zaostali za Barcelonom velikih 17 bodova, ali su ponovno napravili nešto što nitko nije uspio u posljednjih 42 godine, otkako je Bayern triput zaredom osvojio tadašnji Kup europskih prvaka iz kojeg je kasnije nastala današnja Liga prvaka. Zidane se trijumfom u Kijevu pridružio Bobu Paisleyju i Carlu Ancelottiju, kao jedan od trojice trenera s tri naslova klupskog prvaka Europe.

Linker
20. travanj 2024 05:37