Foto: Marko Todorov / CROPIX
NOVO IME NA MAKSIMIRU

VIDEO: MODRI PREDSTAVILI POJAČANJE UOČI NADOLAZEĆE SEZONE I BORBE ZA LP 'Dinamo je veliki klub koji stalno osvaja trofeje, kao PSG u Francuskoj'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. srpanj 2019. 16:54

Dinamo je u utorak i službeno predstavio veliko pojačanje za nadolazeću sezonu, a riječ je o švicarskom reprezentativcu Jacquesu Francoisu Moubandjeu.

Taj sad već bivši igrač Toulousea po Transfermarktu vrijedi 2,5 milijuna eura, a na Maksimir je stigao bez odštete kao slobodan igrač. U nedjelju je potpisao trogodišnji ugovor, a nakon što je uspješno odradio i liječnički pregled predstavljen je javnosti.

- Dobivamo jednog iskusnog igrača na poziciji lijevog beka, igrača koji ima iza sebe nekoliko sezona u prvoj francuskoj ligi u Toulouseu, prije toga igrao je u šicarskom prvenstvu, reprezentativac je Švicarske i siguran sam da smo doveli kvalitetnog nogometaša i velikog profesionalca. To su neke važne stvari i kvalitete koje tražim kod igrača koji dolaze u klub, znate da je kod mene karakter jako bitan.

VIDEO: Davorin Olivari

Trener Nenad Bjelica zna kako je riječ o vrhunskom nogometašu.

- Njegove igračke kvalitete smo vidjeli u nekolicini utakmica, tako da još jednom, želimo mu dobrodošlicu i vjerujemo da će zajedno s nama igrati nogomet kakav je igrao u prethodnim sezonama. U našim borbama koje neće biti male vjerujemo kako će biti važan igrač i da će nam pomoći na tom putu.

Sam Moubandje sramežljivo je pozdravio sa – 'dobar dan'.

– Došao sam u u dobru momčad s kojom želim ući u Ligu prvaka. To mi je veliki izazov. Dinamo je veliki klub koji stalno osvaja trofeje, kao PSG u Francuskoj. Dakle, cilj je stalno pobjeđivati, to je dio mentaliteta. Došao sam naporno raditi i pomoći u plasmanu u Ligu prvaka – istaknuo je Moubandje.

Što je znao o Dinamu prije samoga dolaska?

– Puno mi je toga rekao moj suigrač iz reprezentacije, Mario Gavranović. Znao sam da je Dinamo u HNL-u osvoijio 20 naslova prvaka. Gavranović mi je hvalio grad Zagreb. Osim toga, znam da su mnogi veliki igrači ponikli u Dinamu kao Luka Modrić, Mateo Kovačić. Svojedobno sam bio s mladom švicarskom reprezentacijom u Hrvatskoj, pobijedili smo 2:1 u Koprivnici, a ja sam u sučevoj nadoknadi asistirao Josipu Drmiću za pobjedu Švicarske.

Razgovarali ste sa švicarskim izbornikom Petkovićen o dolasku u Dinamo?

– Jesam. On je vrlo dobar trener, imamo dobar odnos. Rekao mi je da je Hrvatska dobra sredina za moj razvoj, da Dinamo osvaja trofeje i da je to dobar klub za nastavak moje karijere.

U vašem rodnom gradu Douali u Kamerunu postoji klub imena Dynamo...

– Da. I brat me podsjetio na to. I taj detalj budi nostalgiju.

Radi se o švicarskom reprezentativcu podrijetlom iz Kameruna, koji je zadnjih šest sezona bio član francuskog Toulousea, koji zadovoljava i Bjeličin kriterij visine (taman je na graničnih 180 cm), a u plavoj svlačionici susrest će poznato lice Marija Gavranovića.

Linker
16. travanj 2024 12:48