Foto: Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX
KRAJ VELIKE SAGE SVE BLIŽI

VIDEO: MOŽDA GA SE SADA SJETI I ANTE ČAČIĆ Počeo je raspad hrvatske kolonije: Hrvat koji je prošao 'pola Europe' potpisao za slavni grčki klub

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 24. srpanj 2017. 12:58

Hrvoje Milić napustio je Fiorentinu, u subotu navečer s menadžerom Tomislavom Ercegom odletio je u Atenu gdje je u nedjelju prošao liječnički pregled i potom potpisao za Olympiacos. Milić se tako obvezao na tri godine vjernosti grčkom klubu u kojem je od ovog ljeta pomoćni trener negdašnji Vatreni Marko Babić, a glavni Besnik Hasi, također bivši HNL igrač.

Zanimljivo je da Olympiacos ima mogućnost registirati Milića 24 sata prije utakmice 3. pretkola Lige prvaka koja se u utorak 25. srpnja igra u Beogradu sa srpskim prvakom Partizanom.

Kalinić u Splitu

Milić je u Firencu stigao iz Hajduka lani za milijun eura, a na jug Europe ide na 1,5 milijun eura. Radi se o igraču koji djeluje na lijevoj strani, i kao obrambeni, i kao krilo, kako u kojoj trenerskoj koncepciji. U protekloj sezoni imao je 23 nastupa i četiri asistencije. Milić je i prije Italije prošao dva inozemna iskustva u Švedskoj i Rusiji, a isto tako i reprezentativne nastupe. Kako stvari stoje s lijevim braničem, možda ga se Čačić sjeti. Možda… Istodobno Alberto de la Bella, čini se, vraća se iz Pireja u Španjolsku, u Real Sociedad. Nakon Martina Novoselca, Tomislava Butine i Ivana Režića, Milić će postati četvrti hrvatski igrač u ponosu Pireja.

Milić, po svemu sudeći, nije jedini Hrvat koji će napustiti Fiorentinu. Nikola Kalinić je u Splitu, ne trenira s klubom koji se nalazi na priprema, nema namjeru nastaviti karijeru među Violama nego u Milanu. Što se odavno zna. Taj posao je sve bliže realiziciji, pogotovo nakon što je Torino istaknuo kako Belotti nije na prodaju. Milanu je Kalinić najizglednija opcija za centarfora. Crveno-crni vraćaju se s turneje iz Kine u nedjelju navečer, i iako transfer između njih i Fiorentine nije još dogovoren, čini se da je bliži nego ikad. Jer Viole su se praktično pomirile da su ga izgubile i sada traže koga dovesti na mjesto centarfora. Pojedini mediji spominju da bi sve moglo biti riješeno već u ponedjeljak, i da bi odšteta trebala biti 26 milijuna eura. S time bi Milan polako zaključivao listu ljetnih pojačanja, iako pokoje ime uvijek može uskočiti. Primjerice Renato Sanches, Portugalac koji nije izborio status u Bayernu kakav je očekivao.

Kalinićeva transfer-saga dugo traje, ali kad završi to više neće biti važno. Milanisti se žele vratiti u Ligu prvaka, i to će biti glavna zadaća u sezoni koja dolazi.

Linker
19. travanj 2024 22:18